Speltips, Sverige – Danmark 26/1: I derbyn kan allting hända

Simon Pålsson Publicerat: 26 januari 2016

Sverige tar sig an ett av turneringens absolut starkaste lag, Danmark. Kan svenskarna verkligen stå emot Mikkel Hansen och det starka danska landslaget?

Det är dags för ett Öresundsderby i ännu en sport. Det senaste slaget mellan nationerna utkämpades på gräsmattan och där gick som bekant Sverige segrande ur striden och tog sig därmed till fotbolls-EM i Frankrike.

Nu väntar alltså handbollens motsvarighet och här är styrkeförhållandet klart annorlunda. Nu är det Danmark som är det bättre laget. Nu är det Danmark som har den absolut största stjärnan, som dessutom spelar i PSG. Dessutom är det nuförtiden Danmark som är den ledande handbollsnationen av de två. Annat var det för tiotalet år sedan.

Hur som helst är det här den näst sista matchen i det som kallas mellanrundan, där de bästa lagen från gruppspelet gör upp i ett nytt gruppspel för att utse semifinallagen.

Om Sverige ska ha någon möjlighet att nå semifinal krävs två segrar mot Danmark och Ungern, men det primära målet för Sverige är att ta fler poäng än Ungern, vilket de enklast gör genom att slå ungrarna i den sista matchen. Det skulle innebära att Sverige kan nå målet att få en kvalplats till sommarens OS, vilket alltså var det uttalade målet inför den här turneringen.

Sverige hoppas streta emot

Trots att Sverige har ett ungt och oprövat lag i den här turneringen har de stundtals imponerat, även fall stabiliteten och det där sista lilla har saknat, något som blivit smärtsamt tydligt. Det finns dock stor potential och svenskarna har varit duktiga på att streta emot, oavsett motstånd.

Danmark blir det tuffaste mötet hittills, men det är också en inspirerande uppgift för ett svenskt landslag, som rimligtvis går in med inställningen att de inte har någonting att förlora. Därför är känslan att de visst kan streta emot bra, åtminstone inledning. Det har för övrigt varit genomgående för hela turneringen, samt träningsmatcherna inför turneringen, nämligen att Sverige inleder matcherna bra, för att sedan tappa i andra halvlek.

Danskarna då? Laget har plockat seger efter seger så här långt och ser ruskigt starka ut. Mikkel Hansen har föga förvånande varit outstanding och Danmark är utan tvekan en stark kandidat till att plocka guldet till helgen. Matcherna mellan lagen har ofta varit hyfsat jämna, även fall danskarna har en klar plusstatistik på Sverige de sista åren.

Vår känsla är att danskarna tar det här, konstigt vore väl annars? Vi tror dock att Sverige har alla möjligheter att göra en fin match och man ska ju som bekant aldrig säga aldrig. Vi litar på att Staffan Olsson och Ola Lindgren motiverat sina spelare tillräckligt för att göra en fin kämparinsats, åtminstone till en början. Vi tror att Sverige håller hyfsat jämna steg i första halvlek, men troligen tappar sen. Därför spelar vi Sverige +2,5 asian handicap i första halvlek till 1,85 gånger pengarna hos BetWay. De får då förlora den första halvleken med max två bollar för att spelet ska sitta.

 

Speltips:

Speltips:  Sverige +2,5 (första halvlek)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, tisdag 26/1
TV:    tvtre logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige  8,00 betway logo
Oavgjort  13,00 williamhill logo
Danmark  1,21
Över 53,5 mål  1,96 unibet logo
Under 53,5 mål  1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: