Speltips, Sverige – Elfenbenskusten 15/1: B-betonad svensk startelva

Spelbloggare Publicerat: 14 januari 2015
sve elfenb 15/1
Foto: Bildbyrån

Januariturnén är här och Sverige tar med en orutinerad trupp till träningsmatchen mot Elfenbenskusten, som värmer upp inför Afrikanska Mästerskapen, i Dubai. Nedan följer vårt speltips.

2014 var ett misslyckat år för det svenska landslaget. De äldre herrarna som burit laget framåt de senaste åren, börjar vissna och håller inte i närheten av samma nivå längre. Samtidigt har den nya generationen inte hunnit blomma; ja, Erik Hamrén har står inför svåra utmaningar.

I januariturnén får yngre och oprövad förmågor ofta chansen att visa framfötterna, så även i denna upplaga – men frågan är om inte denna trupp är rekorddålig?

Enligt Fotbollskanalens uppgifter kommer startelvan mot Elfenbenskusten se ut som följer:
Johnsson; Krafth, Johansson, Karlsson, Augustinsson; Rohdén, Lewicki, Mårtensson; Elmander, Kiese-Thelin, Bahoui.

Finns potential, men i dagsläget ska detta manskap inte lyckas rucka på Elfenbenskusten, inte en chans. Elmander är den enda spelaren med längre rutin från landslagsspel, men hans status är inte alls positiv. Karriären pekar spikrakt nedåt och målformen är usel.

Räknar med oddsdropp

Detta blir Elfenbenskustens sista träningsmatch innan Afrikanska Mästerskapen inleds. En startelva ska formas och här kommer bästa möjliga manskap ställas ut, vilket innebär att exempelvis bröderna Touré, Bony och Gervinho kommer spela. Världsklasstatus på dem.

Ivorianernas VM var ett stort misslyckande och de kom inte alls upp i nivå, men oavsett form ska detta orutinerade och sköra svenska landslag besegras utan större bekymmer.

Att matchen spelas i Dubai är ytterligare en faktor som talar för Elfenbenskusten. Hettan ska inte underskattas…

Elfenbenskusten HT/FT betalar 2,50 gånger pengarna hos Ladbrokes och synas. Trots att det är en träningsmatch skruvas insatsen upp till medel. Räkna med ett rejält oddsdropp under torsdagen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 5,80 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 4,00 bwin logo 250 kr
Elfenbenskusten 1,62 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,81 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Elfenbenskusten HT/FT
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 18:30, 15/1
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson