Speltips, Sverige – Frankrike 12/12: Dags att vakna nu, Sverige

Simon Pålsson Publicerat: 11 december 2016

Trots en dålig inledning på EM-turneringen har det svenska damlandslaget i handboll fortfarande chansen att nå semifinal. Då krävs först och främst seger mot svårspelade Frankrike i Scandinavium.

Trots att det svenska damlandslaget i handboll har sin bästa generation på flera år – och trots att laget nu fick möjligheten att spela EM på hemmaplan – har den här EM-turneringen verkligen inte varit så lyckosam hittills.

Efter fyra spelade matcher har svenskorna tagit blott en seger. Därutöver har laget kryssat mot Serbien och förlorat två matcher, bland annat mot Nederländerna senast. Den matchen slutade 33-30 efter en uppvisning i risigt försvarsspel från Sveriges sida.

Trots den minst sagt undermåliga inledningen på turneringen har Sverige fortfarande allting i egna händer. Det enda – om enda nu är ett korrekt ordval inför den utmaning som väntar – som krävs är att det svenska landslaget plockar två vinster i de två kvarvarande matcherna. Först är det mardrömsmotståndaren Frankrike som står för motståndet. Därefter är det svårslagna Tyskland som behöver besegras.

Ingen lätt uppgift alltså, men å andra sidan knappast omöjligt. Att Sverige överhuvudtaget har en realistisk möjlighet på en semifinalplats är positivt med tanke på hur turneringen har sett ut.

Frankrike med en stabil defensiv

Det ska också nämnas att det franska landslag som nu väntar Sverige inte på något sätt är övermänskligt. Det oerhört svårslagna landslag som dominerat damhandbollen under flera år har ersatts av ett landslag som inte får bitarna att falla på plats. Det märks tydligt när man ser fransyskorna spela.

Efter fyra spelade matcher i turneringen har Frankrike visserligen vunnit tre, men det lossnar inte riktigt spelmässigt. Senast mot Tyskland avgjorde man med ett sent mål, 23-22. Totalt sett ser det bra ut i defensiven – laget har som mest släppt in 22 mål i en match – men offensivt finns det en hel del att jobba på.

Sverige har i helgen tagit tåget ner till Göteborg där turneringens nästa fas ska spelas. Scandinavium är skådeplatsen och kanske kan miljöombytet gynna svenskorna, som alltså måste hitta ny inspiration och fart för att kunna ta sig till semifinal. Vi tror dock på en tillknäppt historia målmässigt – det vill säga raka motsatsen mot hur turneringen har sett ut hittills för Sverige – och ett Frankrike som håller siffrorna nere ännu en gång.

Därför spelar vi Sverige under 24,5 mål i matchen till 1,80 gånger pengarna hos Betway (1 000 kronor). Spelet har suttit i Frankrikes samtliga matcher. Kom också ihåg att Frankrike är Sveriges stora mardrömsmotståndare, med blott en seger på de nio senaste inbördes mötena.

Speltips:

Speltips:  Sverige under 24,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway  (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 12/12
TV:   tvtre logo (TV-tablå)
Stream:   comeontv logoviaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: