Speltips, Sverige – Iran 31/3: Svenskt fiasko i huvudstaden?

Spelbloggare Publicerat: 31 mars 2015
sve iran 31/3
Foto: Bildbyrån

Efter 2-0-vinsten borta mot Moldavien är Erik Hamrén och hans mannar tillbaka i Stockholm, för att ta an Iran, som vi ser ha en god skrällmöjlighet, i en vänskapsmatch.

Moldavien vart en svår nöt att knäcka, men efter en av de värre målvaktstabbarna skådad kunde Sverige bryta nollan en minut in i den andra halvleken – och i slutminuterna satte Zlatan Ibrahimovic spiken i kistan med sin andra balja i matchen. Som vi förutspådde, att det skulle bli sena mål, satt vårt speltips – flest mål i den andra halvleken till 2,20x.

Erik Hamrén väntas förändra en hel del i startelvan från matchen mot Moldavien. Dels för att vissa spelare yttrats vara slitna, men främst för att testa runt på positionerna; ge flera chansen att visa framfötterna.

En av dem som eventuellt sannolikt kommer få relativt lite speltid är just Zlatan Ibrahimovic, som klev av söndagens träning redan efter en halvtimme och denna vecka dessutom har match med sitt Paris Saint-Germain. Kan bli runt 45-60 minuter, skulle jag tro. En vänskapsmatch är ändå en – vänskapsmatch.

Svenska Fans-redaktionens källor förutspår följande startelva:
Olsen; Tinnerholm, Helander, Granqvist, Bengtsson; Zengin, Ekdal, Källström, Forsberg; Marcus Berg, Ibrahimovic.

Hållit nollan i 6/7 senaste

Är inte imponerad av dagens Sverige, eller ja, överhuvudtaget inte alls under Erik Hamréns era. Tycker att man steppat bakåt och försöker inte sällan spela över den egna förmågan – rentav naivt. Flera av de äldre herrarna är inte heller på samma nivå numera, Kim Källström och Johan Elmander är två praktexempel på detta.

Missade matchen mot Moldavien, men rapporter talar om att man hade svårt att komma till de verkligt heta målchanserna. Frågan är om Sverige verkligen hade löst biffen om man inte fått det första målet helt till skänkes?

Följde Iran i Asiatiska mästerskapen, där de åkte ut mot Irak i kvartsfinalen efter straffsparkar. Allt annat än en perfekt genomförd turnering, men det finns helt klart kvalité i deras trupp även om spelarnamnen är anonyma. Defensiven är deras starkaste sida och i sex av de sju senaste matcherna, mot blandat motstånd, har man vunnit och hållit nollan. Förra veckans träningslandskamp mot starka Chile vanns med 2-0 – ett styrkebesked. Ska dock nämnas att Chile vilade delar av backlinjen.

Många svenskar har iransk bakgrund och därmed kommer bortalaget ha ett gott publikstöd på Friends Arena, vilket säkert kan bli en motivationshöjare för Iran.

1,62-3,80-6,00x står 1×2-marknaden i och det avspeglar absolut inte verkligheten. Som så ofta överskattas Sverige av spelbolagen – och jag kan inte förstå varför. Velat mellan flera olika spelobjekt i Irans favör och valet landar på dubbelchansen X2 till 2,30 gånger pengarna hos Betway. 1-1?

Saknar du konto hos Betway? Öppna ett hos dem här och få ett gratisspel på 500 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 1,62 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,80 bwin logo 250 kr
Iran 6,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 19:30, 31/3
TV:  tvfyra logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson