Speltips, Sverige – Kanada 23/12: Juniorkronornas genrep

Simon Pålsson Publicerat: 23 december 2015

Det är dags för genrep inför JVM och det blir en riktigt fin genomkörare för både Sverige och Kanada. Det känns som att det kan gå hur som helst.

Tre dagar återstår innan det är nedsläpp i det årets upplaga av JVM och precis som vanligt finns det en härlig hype runt Juniorkronorna. Det har blivit lite av en tradition att följa världsmästerskapet för juniorerna och intresset har verkligen skjutit i höjden de sista åren.

Troligen bottnar det dels i de fina framgångar Sverige haft på sistone, men det är förmodligen också många som lockas av det frejdiga spelet som JVM-matcherna nästan uteslutande bjuder på. Här är det gasen i botten från start till mål och för den neutrala åskådaren är det sällan tråkigt att kolla på matcherna, såvida du gillar fart, fläkt och mål.

Mästerskapet avgörs i Finland och det är också där Sverige valt att träningsspel inför turneringen. Genrepet spelas idag mot Kanada, ett lag som också återfinns i Sveriges grupp i själva turneringen sen. USA, Schweiz och Danmark finns också med i den gruppen. Tufft, minst sagt.

Lovande så här långt

Juniorkronorna har vunnit båda sina träningsmatcher inför turneringen och det har de gjort på ett kontrollerat, övertygande sätt. 5-0 mot Danmark och 6-3 mot Slovakien vittnar om att det finns offensiv spets i laget, där Nylander-syskonen är de stora stjärnorna.

Kanada å sin sida har ett fint lag och blir alltid att räkna med i de här turneringarna. Det här blir också den första riktiga värdemätaren för båda lagen, som förmodligen båda har planer på att ta sig långt i turneringen.

Lagen lär visserligen inte ta några större risker med sina spelare, men vill samtidigt sätta sig i respekt för att helt enkelt markera revir inför det tuffa gruppspelet. Det lär hur som helst bli ännu en frejdig mach, där fokus lär ligga på att hitta spelet (främst det offensiva) inför turneringen. Vi tror att det kan gå hur som helst och därför känns 2,60 gånger pengarna på Sverige lite väl högt. Det spelar vi med en liten nätt insats hos Betrally.

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:00, onsdag 23/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige  2,60 betrally logo
Oavgjort  4,50 bwin logo
Kanada  2,05 betrally logo
Över 5,5 mål  1,55 betsson logo
Under 5,5 mål  2,30 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: