Speltips, Sverige – Kanada 6/5: Gruppfinal mellan de två giganterna

Emil Jakobsson Publicerat: 6 maj 2015
Tre Kronor - Kanada VM 6 maj 2015, speltips och odds
Foto: Bildbyrån

Efter att både Sverige och Kanada vunnit de tre inledande matcherna, bland annat mot rivalen Tjeckien är det upplagt för en gruppfinal mellan två av världens absolut bästa landslag. 

Tre Kronor har fått en strålande start på VM. Efter den svängiga 6-5-segern mot värdnationen Tjeckien har de enkelt städat av Österrike och Lettland med 6-1 respektive 8-1. Även om motståndet inte varit det bästa i de två senaste matcherna måste man imponeras av 20 gjorda mål på tre matcher.

Ska man lyfta fram något negativt saknar de rätt balans främst på backsidan där de har många unga och extremt skickliga offensiva backar men saknar de där lite större backarna med den rätta blicken för spelet som kan styra och ställa i egen zon. Nu mot Kanada hoppas visserligen Tre Kronor med att nyanmälde Petter Granberg kan spela, han är visserligen en bra defensiv back men det finns även anledningar till varför han spelat i AHL i stort sett hela säsongen.

Stark offensiv under inledningen

Även Kanada har inlett turneringen otroligt starkt. Precis som vi skrev inför deras premiärmatch är de våra favoriter att vinna VM. De har ett otroligt skicklig lag och med en riktig härlig blandning av spelare och karaktärer. Men precis som Sverige är deras backsida den svaga punkten och nu senast mot Tjeckien släppte de in tre mål.

Men samtidigt, de har en smått otrolig offensiv. De har gjort hela 22 mål under deras tre första matcher mot Lettland, Tyskland och Tjeckien. De har även spelat bra mot Sverige den senaste tiden. Förra året vann de mot oss både i OS-finalen samt i VM och otroligt mycket talar för att de vinner även den här gången. Spelbolagen erbjuder så lite som 1,7 för Kanada som vinnare och hela 4,33 för Sverige.

Obalanserade lag, målrikt?

Tre Kronor dubbelchans 1X hade kunnat vara ett tänkbart spel men oddset 2,2 är något för lågt för oss. Vi kommer i stället sikta in oss på över 5,5 mål som betalar 1,85 gånger pengarna hos Mybet. Båda lagen har några riktigt heta målskyttar som har bra självförtroende efter några starka matcher.

Samtidigt har båda lagen som sagt sin styrka i offensiven och de två lagens matcher mot likvärdig motstånd (Tjeckien) har för båda lagen slutat i målfester. Sverige vann som sagt med 6-5 efter straffar och Kanada med 6-3.

Med tanke på hur spelet har sett ut för de båda lagen och hur de är balanserade känns 1,85 för överspelet riktigt bra.

Tror ni på Tre Kronor?

William Hill erbjuder alltid höga odds, de har även i skrivande stund de bästa oddset på en seger för Tre Kronor (4,33). Saknar ni konto får alla nya kunder 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 4,33 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,75 bwin logo 250 kr
Kanada 1,7 mybet logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 2,1 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 1,85 mybet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 6/5 kl 20:15
TV:  tvfyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo