Speltips, Sverige – Nigeria 8/6: Blågult fiasko i premiären?

Spelbloggare Publicerat: 8 juni 2015

För Sveriges del inleds VM i Kanada mot Nigeria som står stärkta efter förstaplatsen i Afrikanska mästerskapen under fjolåret. En svår nöt att knäcka?

Mindre upphajpade än på flera år – Sverige slår ur underläge i mästerskapet. Detta trots att man fixade en hedersvärd fjärdeplats i Algarve Cup efter en knapp, men rättvis 1-2-förlust i bronsmatchen mot Tyskland.

Resultatet – ett styrkebesked. Men det finns saker att jobba med. Därefter har man spelat vänskapsmatcher mot Schweiz och Danmark, då har truppen också bantats för att spela ihop en VM-elva. Mot de förstnämnda blev det en 1-3-förlust och mot Danmark, 3-3.

Den här förlusten mot Schweiz var oerhört tuff och kort därefter hölls ett krismöte hölls i laget. Man bytte spelsystem från 4-1-3-2 till ett rakt 4-4-2, vilket gav positiv effekt – även om oavgjort hemma mot Danmark bara kan ses som ett knappt fall framåt.

Förbundskaptenen Pia Sundhage har med ord sänkt förväntningarna på Sverige – möjligtvis medvetet för att man tror att underdogpositionen passar dem bättre, eller för att man själva inte tror på någon VM-succe. Hur som helst, uppladdningen hade utan tvekan kunnat vara bättre.

Underskattas rejält

Nigeria har potential att skrälla i mästerskapet. Man har inte den mest namnstarka eller erfarna truppen, men ska inte underskattas. Det blev en enorm succé under fjolårets Afrikanska mästerskapen, vilken finalen spelades i slutet av oktober i. Den vanns med 2-0 mot Kamerun – och det här är tveklöst Afrikas stolthet. Det är de som ska kunna utmana i den här typen av sammanhang.

– De har sån jävla fysik, du vet. Bra på huvudet, en mot en. Men inte så välorgansierade och inte lika mycket erfarenhet som oss spelare för spelare, säger Pia Sundhage om motståndet till Aftonbladet.

I just den fysiska kampen kan Sverige vänta problem. Om Nigeria får matchbilden dit de vill, kan de vinna stora fördelar av detta. Tekniskt ska de blågula vara överlägsna däremot.

Favoriterna kan tendera att inleda halvdant i de stora turneringarna och med Sveriges mycket tveksamma uppladdning i åtanke och det faktum att Nigeria stod för en helgjuten prestation i Afrikanska mästerskapen är känslan att det borde bli jämnare än oddssättarna tror.

Nigeria +1,5 mål asian handicap finns till hela 1,85x hos Ladbrokes. Näst bästa konkurrent erbjuder så lite som 1,70x för samma spel och vi spelar innan förmodat oddsdropp.

Tillfällig unik mästerskapsbonus!

Idag har Redbet premiär för en ny mästerskapsbonus bara för våra läsare, istället för deras vanliga bonus på €50 får ni hela 2 000 kronor! Klicka här för att låsa upp 2 000 kr bonusen!

Speltips:

Speltips: Nigeria +1,5 mål asian handicap
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: 22:00, måndag 8/6
TV / Stream:  tvfyra logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 1,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 5,00 ladbrokes logo
Nigeria 9,00 ladbrokes logo
Över 2,5 mål 1,58 expekt logo
Under 2,5 mål 2,60 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: