Speltips Sverige – Norge 25/1: Handbolls-EM

Martin Efvergren Publicerat: 25 januari 2022

Viktiga poäng står på spel när Sverige ställs mot Norge i huvudrundan av handbolls-EM 2022. Matchen spelas tisdagen den 25 januari 2022 med avkast kl 20:30.

Sverige – Norge

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den femte och sista omgången av huvudrundan i EM i handboll i Slovakien och Ungern är det Norge, Sverige och Spanien som toppar grupp 2. Norge är just nu före Sverige tack vare tre måls bättre målskillnad.

Sverige har, efter två sämre insatser mot Spanien och Tjeckien i det inledande gruppspelet, successivt börjat hitta mer rätt. Man inledde sedan huvudrundan med att besegra ett Ryssland som besegrade Norge i turneringens andra match. Därefter var man det klart bättre laget då man slog Polen med 28-18. Den senaste matchen mot ett hårt covid-drabbat Tyskland blev en jämnare tillställning där Sverige till slut vann med 25-21.

Nu väntar alltså ett nordiskt rivalmöte mot Norge i den sista omgången av huvudrundan innan slutspelet. Norge föll alltså mot Ryssland men har därutöver vunnit samtliga sina fem spelade matcher i detta handbolls-EM. Senast besegrade man det Spanien som Sverige fick stryk av, med 27-23.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Norge i inbördes möten

Förutom att det är viktiga poäng som står på spel är det förstås också en hel del prestige i det här mötet mellan Sverige och Norge. För Sveriges del gäller det att bryta en negativ svit på sju raka matcher utan vinst.

Senast Sverige och Norge möttes var i en träningsmatch i somras. Då lyckades Sverige klara oavgjort (26-26) efter att ha förlorat de sex senaste möten dessförinnan. Senast länderna möttes i tävlingssammanhang var i gruppspelet i EM 2020, då vann norrmännen med 23-20.

Ser vi till inbördes möten är det med andra ord klar fördel Norge. De gäller också som knappa favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på att Sverige vinner ger omkring 2.35 gånger insatsen.

Sverige har alltså haft svårt mot Norge de senaste åren, men frågan är om man inte har en bättre chans än på länge. Precis som de flesta andra nationer har Sverige haft ett par fall av corona, men på pappret har man fortsatt ett lag som definitivt ska kunna mäta sig med Norges.

Båda lagen har vunnit samtliga tre matcher i huvudrundan och ser ut att vara på uppgång. Det mesta talar för att det här kommer att bli en jämn batalj där små marginaler kommer fälla avgörande.

Sverige har täppt till bakåt på ett förtjänstfullt sätt i de senaste matcherna. Mot Ryssland, Polen och Tyskland har man bara släppt in 23, 18 och 21 mål. Försvarsspelet blir en nyckel även här och jag tror på en något mindre målrik match. Bäst spelvärde finner jag i att det kommer göras under 54.5 mål totalt och det spelas till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 54.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, tisdag 25 januari 2022
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: