Speltips, Handbolls-EM, Sverige – Ryssland 22/1: Kniven mot strupen

Simon Pålsson Publicerat: 22 januari 2016

Det är kniven mot strupen för det svenska handbollslandslaget. Målet är att säkra kvalplatsen till OS, men då krävs seger mot Ryssland i mellanrundans första omgång.

Handbolls-EM i Polen fortsätter nu med den så kallade mellanrundan, där de tre bästa lagen från varje grupp delas upp i två nya grupper för att göra upp om semifinalplatserna.

Tråkigt nog för Sveriges del gäller som vanligt regeln att du tar med dig poängen från det första gruppspelet, och då bara poängen från matcherna mot lagen som också tog sig vidare från gruppspelet. Rörigt? Inte direkt. Sverige har nu noll poäng i mellanrundans gruppspel och behöver troligen ta tre raka segrar mot Ryssland, Danmark och Ungern för att ta sig till semifinal.

Det är dock inte det primära målet. Sveriges uttalade mål med den här turneringen är att dels samla på sig erfarenhet till sitt unga och mycket lovande landslag, men också att knipa en kvalplats till sommarens OS-turnering. Då krävs att laget placerar sig före Ryssland och Ungern, det vill säga vinner mot båda två.

Sverige har mer att ge

Därför är det verkligen kniven mot strupen som gäller för Sverige när de tar sig an Ryssland under fredagskvällen. Svenskarna har faktiskt gjort en fin turnering, trots att de bara tagit en turnering. I en tuff grupp med Spanien, Tyskland och Slovenien höll de hyfsat jämna steg i samtliga matcher och kunde – med lite tur – haft med sig ett gäng poäng till mellanrundan.

Genomgående under hela turneringen, men också under träningsmatcherna fram till EM, har varit Sveriges starka matchinledningar. Dessvärre har svenskarna också tappat sina ledningar i alla matcher, sånär som mot Slovenien. Det finns alltså en hel del potential, men bristen på rutin är slående.

Om Sverige ska lyckas slå Ryssland först och främst krävs att Mattias Andersson i målet hittar tillbaka till formen från premiärmatchen mot Slovenien. Spelare som Östlund, Nilsson (båda två) och Karlsson blir också viktiga nyckelspelare.

Ryssarna starka framåt

Ryssland stora styrka är offensiven, där de är både kreativa och målfarliga. Däremot har de inte full kontroll i sin defensiv och faktum är att laget borde kunna passa Sverige tämligen bra. Hur som helst är det inte på något sätt en omöjlig uppgift.

Laget fick stryk mot Danmark (sex bollar), men vann komfortabelt mot svaga Montenegro och vann med uddamålet mot Ungern. Det är ingenting som skrämmer Sverige, det vågar vi lova.

Känslan är att Sverige återigen gör en fin match och det vi känner oss mest säkra på är att inledningen, precis som vanligt, blir bra från Sveriges sida. Huruvida svenskarna håller hela vägen återstår att se, men vi är övertygade om att Sverige – som när de spelar bra faktiskt spelar väldigt bra handboll – greppar tag i matchen inledningsvis.

Därför spelar vi Sverige vinner den första halvleken till 1,85 gånger pengarna hos BetWay. Spelet satt mot både Slovenien och Tyskland. Känslan är att det finns goda möjligheter för spelet att sitta igen.

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner första halvlek
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  BetWay (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 22/1
TV:    tvtre logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige  1,85 betway logo
Oavgjort  7,00 betway logo
Ryssland  2,45 betrally logo
Över 51,5 mål  1,95 unibet logo
Under 51,5 mål  1,87 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: