Speltips, Sverige – Schweiz 9/5: Bryts måltrenden nu?

Emil Jakobsson Publicerat: 8 maj 2015

Tre Kronor vann mot Tyskland men det satt hårt inne. Våra tre målspel på Sveriges matcher under VM har alla prickat rätt och även inför matchen mot Schweiz har vi hittat ett målspel.

Nej, matchen mot Tyskland är nog bara att skaka av sig för de svenska spelarna. Det såg, precis som Pär Mårts var inne på, ut som att de saknade rätt energi. Det kan givetvis vara förståeligt, det har varit en lång säsong för alla spelare, det är tätt mellan matcherna och gårdagens match spelades mindre än 24 timmar efter urladdningen mot Kanada.

 Men vårt överspel satt med god marginal (matchen slutade 4-3), precis som överspelet mot Kanada prickade rätt (4-6). Även vårt premiärspel Tre Kronor över 2,5 mål mot Tjeckien satt bra och det är utan tvekan så att Tre Kronor har sin styrka i offensiven. Det märks även att laget inte är riktigt samspelt och att forwards till exempel ofta missar att plocka upp ytan när en back fyller på.Men efter sex insläppta mot Kanada och sedan tre nu mot Tyskland måste de verkligen titta sig själva i spegeln och fråga vad de håller på med. Jag räknar med att allt fokus från Mårts inför matchen mot Schweiz kommer vara defensiven och att försöka spela med större marginaler.

Nu möter de dessutom ett extremt skickligt och väldigt tätt Schweiz. De har bara gjort två mål på deras två senaste matcher men försvaret är otroligt stabilt med bara tre insläppta på de tre senaste matcherna. Faktum är att de har släppt in mindre mål än självaste Kanada vilket givetvis är ett kvitto på att defensiven fungerar.

Sitter fjärde raka målspelet?

När vi mötte Schweiz senast i tävlingssammanhang var det i OS 2014, då vann Sverige med 1-0 och jag tror att Tre Kronors galna målfester tar stopp här. Mycket möjligt att misstagen smyger sig på i kommande matcher men efter matchen mot Tyskland tror jag som sagt att de försöker samla sig och vill göra en stabil insats över hela banan. När de dessutom möter ett otroligt defensivt och försiktigt Schweiz är det mycket som talar för målsnålt enligt mig.

Vi slänger in våra pengar på under 5,5 mål till 1,78 hos Bwin och hoppas att det blir fjärde raka målspelet som sitter under Tre Kronors VM-matcher.

Ny bonusguide

Vi har uppdaterat vår bonusguide, nu är det ännu enklare att hitta de bästa insättningsbonusarna, ni hittar dem här.

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 9/5 kl 20:15
TV / Stream:  tvfyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige 1,44 ladbrokes logo
Oavgjort 5,75 bwin logo
Schweiz 6,95 betsson logo
Över 5,5 mål 2,05 ladbrokes logo
Under 5,5 mål 1,78 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: