Speltips, Sverige – Slovakien 2/1: Dags att hålla elden levande

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2016

Nu är det kniven mot strupen för första gången under turneringen, när Sverige tar sig an Slovakien i en kvartsfinal som svenskarna bara ska vinna.

Sverige har gått som tåget i hela JVM-turneringen och har fyra raka segrar från gruppspelet med sig in i det väntande slutspelet. I första slutspelsmatchen, tillika kvartsfinalen, står Slovakien för motståndet och det bör bli en mumsbit för juniorkronorna.

Fyra raka segrar i en tuff grupp med både USA och Kanada är ingenting annat än extremt imponerande och det känns onekligen som att Sverige har någonting stort på gång. Trots skadan på den offensiva stjärnan William Nylander har offensiven alltså fortsatt att glöda och känslan är att det också är den svenska offensiven som kommer sätta ton på den här matchen.

Slovakien är nämligen ett tämligen svagt lag som troligen inte har mycket att sätta emot ett formstarkt svenskt lag. De har vunnit en match i gruppen, mot svaga Vitryssland. 8-3-förlusten mot Finland, ett lag i Sveriges klass, talar sitt tydliga språk.

Den svenska målmaskinen

19 mål på fyra matcher är ingenting annat än ruskigt imponerande från Sverige sida. I tre av fyra matcher gjorde svenskarna dessutom minst fem mål och det fanns egentligen inga tendenser på att de slog av på takten i ledning.

I en kvartsfinal, precis innan semifinalen och det första riktigt hårda testat väntar, gäller det att hålla ångan uppe. Fokus kommer, förutom att vinna matchen, ligga på att hålla den brinnande offensiven vid liv och vi kan därför inte tänka oss någonting annat än att Sverige trycker in en hel del puckar i den här matchen.

Hos Bwin kan vi spela Sverige över 4,5 mål i matchen till 1,87 gånger pengarna. Det är väldigt bra betalt för ett spel som bör sitta, såvida Sveriges fina form fortsätter att sitta i.

Speltips:

Speltips:  Sverige över 4,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, lördag 2/1
TV:    svttva logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige  1,16 bwin logo
Oavgjort  10,00 unibet logo
Slovakien  13.00 expekt logo
Över 5,5 mål  1,60 mybet logo
Under 5,5 mål  2,60 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: