Speltips Sverige – Spanien 22/9: Nations League

Axel Sjödin Publicerat: 22 september 2023

Sverige möter Spanien i Nations League i en repris från semifinalen i VM för en dryg månad sedan.

Sverige - Spanien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var bara lite över en månad sedan som dessa båda lag möttes i semifinalen, där Spanien till slut skulle stå som segrare och därefter även världsmästare. Sedan dess har det tyvärr varit annat än fotbollen som har stått i fokus för spansk damfotbolls del, och det kan mycket väl ha en påverkan på hur matchen ser ut mot Sverige.

Fredagens match är den förväntade gruppfinalen i grupp 4 i liga A, som i övrigt utgörs av Italien och Schweiz. Spanien är i dagsläget världens bästa lag, men har som bekant skakats om av skandalen med Rubiales, där ett stort antal spelare hotade med att bojkotta landslaget ifall han inte blev avsatt. Det var länge osäkert om fredagens match ens skulle bli av.

Rubiales har nu i alla fall avgått och Spanien kommer att ställa en stark elva på banan mot Sverige, vilket förändrar förutsättningarna helt och hållet inför matchen. Men flera spelare har blivit uttagna, trots att de sagt att de inte har velat, vilket gör det till en väldigt märklig situation. Kaoset i det spanska fotbollsförbundet kan spela en avgörande roll, men kommer de bara upp i nivå är spanjorskorna svårslagna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige kan dra nytta av kaoset

Sverige vann som bekant ett VM-brons i deras senaste match och de stod för en bra VM-turnering där de slog ut bland annat USA och Japan. Det tog dock stopp mot Spanien där de rättvist förlorade med 1-2 efter att Spanien dominerat matchbilden.

Framför hemmapubliken i Göteborg ska de dock ha en bra chans att revanschera sig mot ett Spanien i gungning. Det var många spelare som trädde fram under VM och som lär bli viktiga bärande spelare för landslaget längre fram, vilket är hoppfullt för det svenska landslaget.

Spaniens trupp är dock bättre, och vanligtvis hade de förmodligen varit favoriter. Men nu känns det mer ovisst. Med allt som har hänt så förväntar jag mig en något mer avslagen match där underspelet ser ganska lovande ut för de 1.85 gånger pengarna som Betinia erbjuder för spelet. Spelbolagen tror i alla fall att detta kommer att bli en jämn match, där Sverige är knappa favoriter.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, fredag 22 september
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo