Speltips, Sverige – Tjeckien 31/12: Gruppsegern redan säkrad

Simon Pålsson Publicerat: 31 december 2016

Den svenska gruppsegern är redan i hamn inför den avslutande gruppspelsmatchen mot Tjeckien i JVM-turneringen. Frågan är nu i vilken utsträckning det påverkar själva matchen.

Juniorkronorna har redan säkrat gruppsegern i JVM-turneringen, men än finns det en match i gruppspelet kvar att avverka. I den väntar Tjeckien, ett lag som nu har chans på andraplatsen, men som varit lite skakiga under inledningen på turneringen.

Laget har nämligen förlorat mot både Schweiz och Danmark, visserligen efter förlängning båda gångerna. Det är en missräkning för tjeckerna, som i och med de svaga resultaten inte längre kan ses som en liten, liten outsider i turneringen. Om det nu var någon som såg Tjeckien som en sådan innan.

Med andra ord ligger det betydligt mer i den här matchen för Tjeckien än för Sverige, som alltså redan säkrat gruppsegern. Juniorkronorna kan i praktiken slappna av och ändå vara nöjda med sitt gruppspel. Vad man ska komma ihåg är dock att Sverige inte förlorat en gruppspelsmatch i JVM sedan 2006, ett smått otroligt facit som laget säkerligen gärna bevarar. Därtill bör matchen ses som en sista förberedelse inför det stundande slutspelet, varpå det inte går att slappna av.

Vi litar trots allt på svenskarna

Tjeckien kan med en vinst se till att slippa både USA och Kanada i kvartsfinalen, en enorm fördel såklart. Å andra sidan är Sverige gruppens klart svåraste motstånd och då har tjeckerna redan tappat poäng mot både Schweiz och Danmark. Därför finns det inte så mycket som talar för att Tjeckien skulle kunna rubba Sverige.

Sverige har gått som tåget så här långt, med tre raka vinster i komfortabel stil. 3-1 mot Finland senast var allt som krävdes för att säkra gruppvinsten och nu handlar det egentligen om att vässa lite på detaljerna. Trots att förstaplatsen är säkrad tror vi på svenskarna här. Juniorkronorna är helt enkelt för bra.

Sverige -1 (asian handicap) spelas till 1,76 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor). Vi får då pengarna tillbaka vid uddamålsvinst.

Speltips:

Speltips:  Sverige -1 (asian handicap)
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, lördag 31/12
TV:   tvtolv logo cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: