Speltips, Sverige – Tyskland 14/12: Två galna överodds

Simon Pålsson Publicerat: 13 december 2016

Dubbla speltips hämtas från det svenska damlandslaget i handbolls avslutande match i EM-turneringen på hemmaplan. Semifinaldrömmen är död, men det hindrar inte oss från att tjäna ihop lite extra kosing.

Turneringen är över.

Trots att det alltså återstår en match i den andra rundan av gruppspelsfasen i EM-turneringen är det svenska damlandslaget i handboll redan utslagna. Hemmahoppet levde inte upp till förväntningarna, helt enkelt.

Det här är naturligtvis en stor missräkning och vad exakt det beror på låter vi vara osagt, men att det här laget inte kommit upp till sin fulla potential råder det ingen tvekan om. Det är flera aspekter som inte har fungerat, men främst har lagmaskinen inte fungerat ihop. Det är väldigt synd med tanke på den potential laget besitter, med spelare som Isabella Gulldén i spetsen. Det är trots allt en av handbollsvärldens absolut bästa spelare. Slöseri, kan tyckas.

I den avslutande match – den som endast är av akademisk betydelse för Sveriges del – väntar ett formstarkt Tyskland. Under tiden för Sveriges kräftgång har tyskorna spelat fin handboll och ligger nu i förarsätet för en semifinalplats. Trots det här är Sverige favoriter inför den här matchen. Hur har det gått till?

Två – nästan tre – speltips hämtas

Vi är medvetna om två saker, det vill vi säga redan nu.

1) Sverige har betydligt mer potential än vad laget har visat så här långt.
2) Sverige kan spela avslappnat nu när matchen inte gäller någonting. Kanske kan det vara vad som krävs för att äntligen ge hemmapubliken vad de har längtat efter.

I vår värld är det två rätt risiga argument för att motivera ett svenskt favoritskap här. Tyskland har vunnit mot Holland och Serbien, två lag som Sverige förlorade respektive spelade oavgjort mot. Dessutom spelade tyskorna jämnt med Frankrike och fick en pinne mot Spanien. Det är Tyskland som haft mer medvind i den här turneringen och det är Tyskland som har något att spela för. Det måste väl ändå vara relevant?

Vårt första spel blir därför ett rakt spel på Tyskland till smått otroliga 2,60 gånger pengarna hos bet365 (1 000 kr bonus).

Vårt andra spel blir ett underspel. Under 49,5 mål betalar också 2,60 gånger pengarna, fast nu hos Unibet (1 000 kr bonus). Det känns väldigt bra. Matchen riskerar att bli avslagen från svensk sida. Dessutom har den svenska offensiven varit stundtals krampaktig. Viktigast av allt är dock att spelet suttit i fyra raka matcher för Tyskland och att tyskornas främsta styrka är defensiven.

Sverige under 26,5 mål till 1,85 gånger pengarna hos Betway lockar också, men vi nöjer oss med två spel. Märk väl att det finns en viss risk för urladdning och då kan det spelet sväva i viss fara, varpå vi hellre satsar våra slantar på ett högre odds.

Speltips:

Speltips:  Speltips 1: Tyskland vinner
Speltips 2:
Under 49,5 mål
Odds:  2,60 / 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, onsdag 14/12
TV:   tvtre logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: