Speltips, Sverige – Ungern 27/1: Tidig eftermiddagsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 27 januari 2016

Sverige tar sig an Ungern i ett hett eftermiddagsmöte med en OS-kvalplats i potten. Spelbloggare.se bjuder på ett fint speltips inför drabbningen.

Sverige stod för en bragdartad upphämtning i tisdagens match mot favoriten Danmark. Trots underläge med tre bollar med ynka tre minuter kvar på klockan lyckades svenskarna alltså komma ikapp och knipa en pinne. Sverige blev därmed första lag i turneringen att ta poäng mot danskarna. Dessutom lyckades vi pricka rätt på vårt speltips till fina 1,85 gånger pengarna.

Ungern stod också för en imponerande insats i sin match, trots att de faktiskt inte tog några poäng. 31-29-förlusten mot Spanien var dock ett fall framåt gentemot hur det har sett ut tidigare under turneringen, med bland annat en tiomålsförlust mot Tyskland och hela åtta bollar mot Danmark.

Att det finns kvalité det ungerska laget syntes alltså först i den senaste matchen, men nu är det för sent. Laget kan varken nå en semifinal eller en kvalplats till OS och har därmed i praktiken ingenting att spela för. För svensk del är det dock oroväckande att de ser ut att ha vaknat till liv när det gäller som minst.

Inspirerad svensk insats

Det går dock inte att blunda för den minst sagt inspirerade svenska insatsen mot det starka danska landslaget. Trots skillnad i både klass och rutin var matchen jämn under stora delar, men det som framstod än mer imponerande var svenskarnas sätt att kämpa trots underläge. Den kämparglöden ledde till slut till en poäng och en rejäl boost i energi till gruppen.

Nu har laget bara 18 timmars vila innan nästa livsviktiga match, som alltså kan innebära säkrad OS-kvaplats. Sverige måste helt enkelt vinna och känslan är att svenskarna trycker gasen i botten redan från start. Här gäller det att inte låta Ungern komma in i matchen. Tobias Karlsson, lagkapten och defensiv general i det svenska laget, sa till tv3 efter tisdagens match att disciplinen blir viktigast mot Ungern. Det ligger mycket i tid, eftersom det är den vägen man får enkla mål och en betryggande ledning i handboll.

Att Sverige skulle sumpa den här chansen nu känns osannolikt om man har de senaste insatserna färskt i minnet. Den bristande rutinen i det svenska laget är dock ett frågetecken, men efter den fina insatsen mot Danmark bör laget rida på en rejäl väg av självförtroende. Därför spelar vi Sverige -1,5 (första halvlek) till 1,77 gånger pengarna hos Betrally. De blågula bör koppla greppet direkt, det är vår känsla.

Speltips:

Speltips:  Sverige -1,5 (första halvlek)
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, onsdag 27/1
TV:    tvtre logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige  1,34 betrally logo
Oavgjort  11,50
Ungern  4,33 titanbet logo
Över 54,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 54,5 mål  1,88 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: