Speltips, Sverige – USA 5/1: Avslagen bronsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2016

Sverige och USA förlorade snöpligt sina respektive semifinaler och nu är frågan huruvida de orkar ladda om batterierna inför bronsmatchen.

Det blev ingen JVM-final för varken USA eller Sverige i år. Trots att båda lagen visat prov på hög klass i gruppspelet räckte de helt enkelt inte hela vägen, utan förlorade sina respektive semifinaler med 2-1.

Intressant nog ledde båda nationerna sina respektive semifinaler, men lyckades tappa och därigenom missa finalen. Bronsmatchen kan ses som en chans till revansch, men risken är också överhängande att det blir en avslagen historia.

Det är någonting vi gjort oss vana vid från många turneringar, i olika sporter och på olika nivåer. Baksmällan efter en semifinalförlust kan ligga tungt över ett lag. I JVM-turneringen har lagen dessutom ingen vilodag inför bronsmatchen, så den mentala uppladdningen kan bli svår.

USA har lite mer att spela för

Känslan inför matchen är hur som helst att det är USA som har lite, lite mer att spela för. Laget förlorade snöpligt med 1-0 mot Sverige i gruppspelet – en förlust som väckte stor irritation runt laget. Vi kan inte tänka oss någonting annat än att de är ute efter revansch.

De svenska spelarna var väldigt besvikna efter förlusten mot Finland och det finns en liten känsla av att luften möjligen gick ur laget. Det kan bli svårt att ladda batterierna igen, det är en sak som är säker.

Ja, det här kan i ärlighetens namn gå lite hur som helst. Lagen är jämnbra, båda har en stark besvikelse inom laget och båda lagen hade säkerligen allra helst åkt hem för att glömma hela grejen. USA har dock revansch att utkräva och det kanske är den extra motivation som krävs för att vinna den här matchen?

Vårt speltips blir hur som helst USA vinner matchen (ordinarie tid) till 2,40 gånger pengarna hos Betway.

Speltips:

Speltips:  USA vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  15:00, tisdag 5/1
TV:    svttva logo (TV-tablå)
Stream:   svtplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sverige  2,40 betsson logo
Oavgjort  4,75 betway logo
USA  2,40 betway logo
Över 5,5 mål  1,88 unibet logo
Under 5,5 mål  2,05 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: