Speltips, Swansea – Chelsea 17/1: Mourinho känner flåset från City

Emil Jakobsson Publicerat: 17 januari 2015
Swansea - Chelsea 17 januari 2015
Foto: Bildbyrån

Bara för ett par veckor sedan såg Chelsea ut att springa hem med ligatiteln men nu när vi är framme vid 2015 är marginalen ner till Manchester City bara två poäng och en tuff bortamatch mot Swansea väntar för Chelsea. Missa inte vårt speltips till denna otroligt viktiga match för toppstriden. 

Swansea inledde säsongen starkt men har tappat en del men ligger ännu på den övre halvan av tabellen. Nu senast spelade de 1-1 mot sjuan West Ham och de har tre raka ligamatcher utan seger. Förlust med hela 4-1 borta mot Liverpool följdes upp av 1-1 mot bottenlaget QPR innan matchen mot West Ham. Däremot har de en 2-6-seger borta mot Tranmere Rovers däremellan men de spelar till vardags i fjärdedivisionen som går vid namnet League Two i England. Knappast en värdemätare med andra ord.

Swansea inledde säsongen med att vinna sex av de åtta första hemmamatcherna men nu över de fem senaste hemmamatcherna (29 november och framåt) har de två segrar, två oavgjorda och en förlust trots väldigt blygsamt motstånd.

Fortsatta problem på bortaplan

Chelsea fick som bekant bara 1-1 mot Southampton i deras sista match 2014 och inledde 2015 med att förlora med hela 5-3 borta mot Tottenham. Efter det har de programenligt vunnit med 3-0 mot Watford i FA-cupen och sedan 2-0 hemma mot Newcastle. Men Chelsea har faktiskt bara vunnit två av deras sex senaste bortamatcher, det har blivit allt för många kryss för ett lag som siktar på att vinna ligan.

Förra säsongens möte i Wales mellan de två lagen vann Chelsea med 1-0 och de vann sedan hemmamötet i London med 4-2. Med tanke på Chelseas skakiga spel på bortaplan känns verkligen inte 1,57 för tvåan som ett aktuellt spel, vi håller med om att de ska vara favoriter men inte så tunga favoriter.

Bäst värde på över-/undermarknaden

Vi kommer i stället kliva in på under 2,5 mål som ger 1,84 gånger pengarna och spelet baseras främst på hur Swansea brukar spela hemma på Liberty Stadium samt hur vi tror Chelsea reagerar på förlusten mot Tottenham. Chelsea har visserligen hunnit med två matcher sedan dessa men de har varit på hemmaplan, nu är de tillbaka på bortaplan för första gången sedan storförlusten mot Tottenham.

Jag räknar med att Mourinho inte kommer tillåt slarv, det är fullt fokus som gäller inte minst sett till defensiven som brukar vara hans adelsmärke. De har hållit nollan i de två matcherna sedan den förlusten och vi tror att de kommer prioritera defensiven ännu mer nu på bortaplan.

Dessutom har fyra av Swanseas fem senaste hemmamatcher gått under 2,5 mål och de fyra matcherna lagen spelat mot varandra på Liberty Stadium har alla gått under 2,5 mål, snittet är faktiskt bara 1,25 mål per match.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Swansea 7,0 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,2 bwin logo 250 kr
Chelsea 1,57 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,84 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik bonus: 1 200 kr)
Spelstopp: Lördag 17/1 kl 16:00
TV:  viasatsport logo Ej parabol eller Viaplay (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo