Speltips, Swansea City – Manchester United 21/2: De vinner ”hörnmatchen”

Spelbloggare Publicerat: 21 februari 2015
swansea man utd 21/2
Foto: Bildbyrån

Inför 75 000 åskådare förlorade Manchester United premiären mot Swansea. Nu söker de revansch på Liberty Stadium – får de den?

Swansea har blandat ända sedan premiären i somras och är upp och ner från vecka till vecka. En hel del kvalité försvann dock i och med Wilfried Bonys flytt till Manchester City. Är mycket rött i formraden nu och senast blev det förlust med 0-2 mot mediokra West Bromwich.

Finns bara enstaka platser upp och ner för svanarna att jobba för. Man är nia med ett alltför stort avstånd både till de ljusgröna och röda platserna. Utsatta målet borde vara att hålla huvudet kvar på den övre tabellhalvan. Svårt att sia om de har en bra chans att lyckas med det, men min känsla är att de kommer sjunka en bit innan sista signalen ljuder i avslutningsmatchen.

Gylfi Sigurdsson är tillbaka i truppen efter sin tre matchers långa avstängning och kommer göra en efterlängtad comeback. Han har saknats, speciellt med tanke på den lucka som lämnats efter Bony. Annars är Bartley och Emnes på skadelistan. Gästerna har bara Michael Carrick, skadad sedan en månad, borta.

Manchester United radar upp treor och har bara förlorat en av de 19 senaste matcherna medan det blivit 13 vinster. Tredjeplatsen har nåtts, men det bränner underifrån; Southampton, Arsenal, Tottenham och Liverpool är alla inom en radie på fem pinnar.

Preston North End tvålades till i veckan med 3-1 och således har United serie- och cupspelet att balansera mellan framöver. Man får dock bra med vila mellan matcherna, så det ska inte vara något problem.

Bra odds på hörnmarknaden

Vid första anblick kändes 2,05x helt okej för den raka tvåan, men som vi vet har Manchester United haft problem med massvis av kryss på bortaplan, främst mot de lagen man väntas vinna över och är bättre än på pappret.

Undviker alltså resultatmarknaden. Däremot tycker jag att vi får lite väl generösa siffror på hörnmarknaden.

Swansea skapar extremt få hörnor, även i de matcher som styrs.

Man är ett av tre PL-lag som i snitt skapar färre än man får emot sig på hemmaplan; 3,9-4,0. United löser 5,8 framåt per bortamatch och får 5,1 i baken. Gästerna kommer vara spelförande på Liberty Stadium och ska ha en bra, mycket bra chans att vinna ”hörnmatchen”.

Flest hörnor: Manchester United – spelas till 1,95x hos Bwin. Spelbart en decimal neråt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Swansea 4,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester United 2,05 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,83 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,03 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Manchester United
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 21/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson