Speltips Swansea – Luton 1/2: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 1 februari 2022

Swansea City är knappa favoriter när man tar emot Luton Town i The Championship. Matchen spelas tisdagen den 1 februari 2022 med avspark kl 20:45.

Swansea – Luton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Swansea City från Wales har inte fått det att lyfta i Championship den här säsongen. I lördags föll man med 2-0 borta mot Hull och av de åtta senaste matcherna har man bara vunnit en. Det ger att man står på 32 poäng efter 26 spelade matcher och ligger på en 18:e plats i tabellen.

Swansea avslutade det gångna året med tre raka förluster i ligaspelet. Det här året har man emellertid inlett något bättre. Man inledde 2022 med att förlora mot Southampton efter förlängning i FA-cupen, därefter tog man två kryss på bortaplan och en seger på hemmaplan i Championship. I lördags blev det alltså en ny förlust.

Nu gästas man av ett Luton Town som tagit 39 poäng på 27 matcher och ligger på en tionde plats i den haltande tabellen. Formmässigt ser man också klart vassare ut än Swansea. Av de åtta senaste matcherna har man vunnit fem, kryssat två och bara förlorat en match. I lördags spelade man 0-0 hemma mot topplaget Blackburn.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Luton är på uppgång

Luton Town förlorade sin senaste bortamatch mot Sheffield United, men i övrigt har man gjort fina resultat den senaste tiden. Avståndet upp till en positiv kvalplats är sex poäng samtidigt som Luton har en eller två matcher färre spelade än lagen ovanför.

Luton är sju poäng före Swansea och har den klart bättre trenden bakom sig. Hos spelbolagen är det dock Swansea som gäller som knappa favoriter. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.50 gånger insatsen.

När Swansea och Luton möttes i den åttonde omgången av den här säsongen blev det en svängig tillställning som slutade 3-3. Detta efter att Swansea vänt ett 3-0-underläge där kvitteringsmålet kom på tilläggstid.

Den vändningen kan eventuellt göra att Swansea har ett mentalt övertag här. Den faktorn samt hemmaplansfördelen talar till walesarnas fördel, men i övrigt är det, som jag ser det, fördel Luton.

Luton Town, som leds av walesaren Nathan Jones, har radat upp fina prestationer på sistone och en topp-sex-placering känns inte orealistiskt om de kan fortsätta på det här spåret. Jones borde ha besegrat sina landsmän från Swansea när de senast möttes och jag tror att man är rejält revanschsugna efter det bittra poängtappet.

Förutsättningarna är jämna, men jag finner anledning att tro att Luton kommer dra det längsta strået. Mitt spel blir därför Luton Town 0 (asian handicap) till fina 2.18 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Luton 0 (asian)
Odds: 2.18
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 1 februari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: