Speltips, Swansea – Tottenham 4/10: Jagar första segern mot Spurs sedan avancemanget

Emil Jakobsson Publicerat: 3 oktober 2015

Formsvaga Swansea tar emot Tottenham hemma på Liberty Stadium i Wales och fansen hoppas på tre poäng efter fyra raka matcher utan seger.

Swansea startade säsongen starkt. De spelade 2-2 borta mot Chelsea i premiären och följde upp det med tre segrar (bland annat mot Manchester United) och en oavgjord men efter det har de kört fast. Över deras fyra senaste matcher har de tre förluster och en oavgjord och de har bara gjort ett mål under de fyra matcherna.

Motståndet har dessutom varit överkomligt. En 1-0-förlust mot nykomlingen Watford, 0-0 hemma mot Everton, 1-0-förlust mot Championshiplaget Hull i ligacupen och nu senast en tung 3-1-torsk mot Southampton håller inte när man har siktet inställt på en Europaplats.

Det är inte heller skador som stör. Swansea har samtliga spelare tillgängliga för spel samtidigt som Tottenham kommer sakna Bentaleb, Dembélé, Mason, Heung-Min och Pritchard under söndagen.

Inte vunnit mot Tottenahm sedan 1982

Gästande Tottenham har visserligen ett gäng skador men även en otrolig fin formkurva. Hemma i Premier League har de vunnit tre raka och har sex raka utan förlust. Nu senast tvålade de dit Manchester City ordentligt med hela 4-1.

Tottenham har till skillnad från Southampton varit ute i Europa och spelat under veckan. De fixade 1-1 borta mot svårspelade Monaco och de har samtidigt en fin trend mot just Swansea. Förr säsongen vann Tottenham hemmamötet mot Swansea med 3-2 och sedan bortamötet med 2-1. Sedan Swansea gick upp till Premier League inför säsongen 2011-12 har en match slutat oavgjort och Tottenham har sju segar. Faktum är att senaste segern för Swansea mot Tottenham var 1982.

Förutom skadorna talar precis allt för Tottenham här. Deras fina form den senaste tiden, Swanseas miserabla form och problem med målskyttet samt deras matcher mot varandra de senaste åren. Vi synar därför mer än gärna Unibet som erbjuder 2,06 för Tottenham draw no bet vilket betyder att vi får insatsen tillbaka om matchen slutar oavgjort. Bwin är nere på 1,85 för samma spel och de flesta ligger runt 1,9 vilket är ungefär där jag själv hade lagt oddset. Känns tryggt med en DNB-försäkring på spelet då de trots allt är bortaplan.

Speltips:

Speltips: Tottenham, pengarna tillbaka vid oavgjort
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 16:00, söndag 4/10
TV:  viasatsport logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Swansea 2,7 williamhill logo
Oavgjort 3,4 titanbet logo
Tottenham 2,9 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,05 unibet logo
Under 2,5 mål 1,85 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: