Speltips, Sydafrika – Senegal 23/1: Kan ”Bafana” rubba favoriten Senegal?

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2015

Sydafrika - SenegalDet är tätt med matcher i Afrikanska mästerskapen just nu. Under fredagen spelas två stycken – den ena mellan Sydafrika och Senegal och där väljer vi att ge favoriterna förtroendet.

Grupp C, bestående av Algeriet, Senegal, Ghana och Sydafrika, kallas också för dödens grupp – och visst är etiketten befogad. I den inledande omgången vann Algeriet och Senegal sina respektive matcher. Ska Sydafrika ha någon praktiskt möjlighet att ta sig till slutspelet, så måste de åtminstone klara av ett oavgjort resultat på Estadio de Mongomo.

Kan dock bli rejält tufft. Senegal, en av turneringens förhandsfavoriter, vände och vann mot Ghana i premiären. 2-1-målet gjordes i den sista sekunden, och helt orättvist var det inte. Lejonen såg pigga ut under stora delar av matchen och skapade en hel del framåt. Positiva besked från dem!

Detta var deras femte vinst i följd, träningsmatcher inkluderade. Har en känsla av att trenden kommer förlängas med ytterligare en match nu.

Tre insläppta sista 25 minuterna

Mashaba, Sydafrikas tränare, har en helt okej trupp att tillgå. I vilken annan grupp som helst skulle de vara med i diskussionen om att nå slutspel, men nu hamnade de bland värsta tänkbara motstånd, där resterande alla tre ses som tänkbara kandidater till att vinna turneringen. Skulle tippa att Sydafrika max lyckas spela in en pinne i gruppspelet.

Mot Algeriet i öppningsmatchen ledde de länge med 1-0, men sista 25 minuterna föll de ihop som ett korthus och släppte in hela tre baljor. Bafana, som Sydafrikas landslag kallas, var – i den första halvleken och en bit in i andra – snäppet bättre, enligt mig.

Men de tre insläppta i slutskedet sitter med all sannolikhet fortfarande kvar i huvudet och Senegal kommer ju med goda minnen till denna match efter deras 2-1-mål mot Ghana i slutsekunderna. Kan betyda mycket.

Senegal över 1,5 mål synas till 2,50 gånger pengarna på William Hill.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sydafrika 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,20 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Senegal 2,15 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,62 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,62 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Senegal över 1,5 mål
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:45, 23/1
TV:  eurosport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Emil Jakobsson