Speltips, Syrianska – Mjällby 13/5: Krismöte i Superettans bottenskikt

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2015

Två av Superettans största besvikelser ryker samman på Södertälje Fotbollsarena under onsdagen. Kan vi räkna med en målrik historia, eller vice versa? Vi tar ställning!

Nåväl, Syrianska är kanske inte bland de största besvikelserna, men man har likväl underpresterat rejält under de sex inledande matcherna, vilka fem pinnar plockats i. Med det placerar de sig på trettondeplats, vilket är den plats som innebär kval neråt i seriesystemet. Dock har de flesta konkurrenter spelat en match mer och en trea här skulle betyda ett studs upp mot mitten av tabellen.

Det är på hemmaplan som poängen trillat in; man har spelat två oavgjorda – mot Sirius och Assyriska – samt vunnit mot Ljungskile. Mot mer eller mindre alla odds har nollan hållits i alla dessa matcher, vilket skiljer sig från i fjol då lagets matcher i regel alltid var målrika.

Mjällby ställdes ut som en av förhandsfavoriterna till att ta en plats till Allsvenskan, efter degraderingen förra året. Finns stor kvalité i truppen, även om den kanske känns lite tunn – trots detta har man fått soppatorsk direkt. Man är nästjumbo, före tokusla Brommapojkarna, med en vinst, ett kryss och hela fyra förluster.

Starten på spelåret var ändå helt okej, men nu står man på fyra förluster i följd och det stora bottennappet kom nu senast, hemma mot bottentippade Ängelholm där 1-0 tappades till 1-2 under loppet av 20 minuter.

Fick erkänna färg senast

Syrianskas matcher, ja, de har varit målsnåla – men så kommer det inte fortsätta året ut. Försvarslinjen ser, på pappret, faktiskt sämre ut än förra året och är helt oprövad på den här nivån. Två av startspelarna kommer från senast från Huddinge, spelandes i division ett, och förra matchen fick de tillslut kapitulera – mot Östersund släpptes hela fyra mål in medan ett gjordes.

Blir sannolikt inte lika stora siffror nu, men att man släpper in åtminstone ett mål mot ett Mjällby som ändå i grund och botten är starka framåt ser jag en stor möjlighet för. MAIF har släppt in mål i alla seriematcher hittills och själva målat i fyra av dem.

Nu är båda parter i stort behov av en trea, inte minst bortalaget som måste lyfta för att ha en chans att få kontakt med mitten och sedermera toppskiktet, där man ändå borde hamna när spelåret ska summeras.

Öppet, chans- och målrikt? Ja, det är vad jag tänker. Båda lagen gör mål finns till 1,91x och det synas med en summa över medel.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:00, 13/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Syrianska 2,20 mybet logo
Oavgjort 3,30 betway logo
Mjällby 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,10 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,77 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: