Speltips, Tampa Bay – Chicago 14/6: Hur är det med skyttekungen?

Emil Jakobsson Publicerat: 13 juni 2015

Finalserien är utjämnad och återvänder till Tampa Bay för Stanley Cup-final nummer fem. Matchen tar dessutom steget till TV10 för er som saknar Viasat Hockey eller Viaplay.  

Fyra finaler avverkade och vi har 2-2 i matcher. Av våra fyra speltips har tre av fyra suttit fint till oddset 2,12, 1,77 och 2,05. Även inför final nummer fem har vi hittat ett bra spel efter att vi analyserat matchen och oddsen ordentligt.

Nu senaste finalen vann Chicago vilket var otroligt viktigt, ett 1-3-underläge hade nog varit för tufft att vända på för dem. Speciellt med tanke på att två av de eventuella tre finalerna som är kvar spelas i Florida.

Hur är det egentligen med Johnson?

Personligen har jag blivit smått förälskad i skrällgänget Tampa Bay som ingen riktigt såg som en Stanley Cup-favorit inför säsongen men som gjorde en grym grundserie och som verkligen vuxit ut till ett fullfjädrat slutspelslag under våren. Allt från Ben Bishops imponerade spel i målet, Victor Hedmans totala dominans i alla zoner och den oväntade succén av The Triplets som fullkomligt öser in mål.

Trion Tyler Johnson, Ondrej Palat och Nikita Kucherov har gjort totalt 31 mål och noterats för 61 poäng under slutspelet. De har kort varit linan som burit Tampa Bay genom slutspelet. Men det som är oroande för Tampa är att Johnson som är den ledande spelaren i linan med 13 mål och 23 poäng uppenbarligen spelar skadad och det finns många frågetecken runt honom. Faktum är att Johnson toppar både skytteligan och poängligan för samtliga lag under årets slutspel. Men mot Chicago har det bara blivit ett mål på fyra matcher för skyttekungen.

”Tappar mycket av det som gjort dem framgångsrika”

Visst, han kommer mest trolig till spel i natt men det kommer inte vara samma Johnson som tidigare under slutspelet. Till exempel har han slutat ta tekningar och han ser besvärad ut när han spelar, precis som Ben Bishop gjorde i den sista matchen innan han plockades bort. På tal om Bishop var han inte med på lagets träning igår vilket gör att vi nog kan räkna bort honom helt.

Utan Bishop och med en skadad Johnson som inte kan spela ut tappar Tampa Bay otroligt mycket av det som gjort dem framgångsrika under slutspelet och jag tror Chicago kan utnyttja det. Chicago har momentum efter segern nu senast och med alla rutinerade spelare kan de nog vittra blod nu efter segern när Tampa Bays viktigaste spelare börjar falla bort.

Ett huvudspel samt ett sidospel till 5,0

Chicago vann en av de två första finalerna nere i Tampa Bay och de har enligt mig varit det bästa laget sett över hela serien även om lagen vunnit två matcher var. Chicago har dessutom vunnit fem av deras åtta senaste bortamatcher samtidigt som Tampa Bay något oväntat förlorat fyra av deras sju senaste hemmamatcher.

Mitt huvudspel här blir Chicago inklusive förlängning som betalar 2,1 gånger pengarna hos Comeon, känns bra att trygga upp med inklusive övertid med tanke på bortaplan. Sedan kommer jag även testa en liten slant på bortalaget vinner matchen med ett måls marginal (ordinarie matchtid) som betalar fina 5,0 hos Betway men det blir som sagt ett sidospel med mindre insats. Huvudfokuset ligger på Chicago inkl eventuell övertid till 2,1.

 

Speltips:

Speltips: Chicago inklusive övertid
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Comeon (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 02:00 natten mot söndag 14/6
TV / Stream:  tvtio logoviasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tampa Bay 2,38 nordicbet logo
Oavgjort 3,9 ladbrokes logo
Chicago 2,75 williamhill logo
Över 5,5 mål 2,3 betway logo
Under 5,5 mål 1,67 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: