Speltips, Tampa Bay – Chicago 7/6: Öppnar det upp sig nu?

Emil Jakobsson Publicerat: 6 juni 2015

Tampa Bay såg ut att gå mot en seger i den första finalen men genom två snabba mål i den tredje perioden vände Chicago och vann matchen. Nu måste Tampa Bay studsa tillbaka om de inte vill resa till Chicago för två raka bortamatcher med ett 0-2-underläge i matcher.

Tampa Bay skruvade verkligen upp tempot och kom ut med en helt otrolig energi i den första finalen. Det skulle även betala sig. Efter 4:31 kom 1-0 genom ett väldigt snyggt mål av Alex Killorn.
– Hela första perioden kändes det som att de var sex man på isen. Det handlade i princip bara om att försöka överleva och hålla nere siffrorna , sa Chicagos Niklas Hjalmarsson till Aftonbladet efter matchen.

Men Tampa Bay blev sedan försiktigare och försiktigare och bjöd genom det in Chicago i matchen samtidigt som det blev en väldigt låst matchbild. Men Chicago lyckades göra två snabba mål inom två minuter och vann matchen vilket betydde att vårt speltips att Chicago skulle vinna satt fint.

Precis som jag skrev inför den första finalen håller jag Chicago som favoriter att vinna serien (tipsade även om spelet att de vinner matchserien) men jag vågar inte spela dem som vinnare i match två på grund av främst två faktorer. Dels kommer Tampa Bay försöka spela ut mer och inte krypa tillbaka och bli passiva som nu senast, kan de hålla uppe sitt höga tempo och höga forechecking kommer de ha betydligt bättre chanser. Dessutom kommer Chicago omedvetet inte vara lika desperata som Tampa Bay, även om de förlorar match två kommer de ha 1-1 med sig i matcher inför sina två raka hemmamatcher, ett väldigt bra utgångsläge med andra ord.

Även om Chicago givetvis kommer satsa allt för segern brukar omedveten psykologi ofta spela roll när det gäller att kräma ut det det där absolut sista. Men samtidigt vidhåller jag att Chicago är det bättre laget vilket gör att jag undviker att spela Tampa Bay här.

Ännu ett tidigt mål?

Däremot kommer jag spela att matchens första mål kommer inom intervallen 00:00-09:59 i den första perioden till 1,85 gånger pengarna hos Unibet.

Tampa Bay öppnade som sagt i ett rasande tempo nu senast och tog även ledningen tidigt. De kommer givetvis försöka öppna på exakt samma sätt och hoppas skölja över Chicago första tio minuterna. Chicago kommer samtidigt försöka att inte komma på hälarna som senast och försöka flytta upp sitt spel så gott det går direkt från start.

Dessutom brukar det öppnas upp en hel del ytor när Tampa Bays backar fyller på djupt i offensiv zon, kan Chicago vända spelet snabbt kan de kontra in ett ledningsmål under Tampa Bays inledande press.

Under Tampa Bays fyra senaste hemmamatcher har matchens första mål kommit följande tidpunkter: 4:31, 3:26, 17:18, 1:20.

Under Chicago fem senaste bortamatcher har det första målet kommit under följande tidpunkter: 4:31, 2:23, 5:10, 2:14, 8:48.

Trots allt detta får vi alltså 1,85 på första målet inom 09:59. Jag synar mer än gärna Unibet på det oddset. Saknar ni konto hos dem får alla nya kunder 200% bonus upp till 1 000 kr här.

 

Speltips:

Speltips: Matchens första mål mellan 00:00 – 09:59 första perioden
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30 natten mot söndag
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tampa Bay 2,4 bwin logo
Oavgjort 3,9 ladbrokes logo
Chicago 2,89 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,0 mål  1,74 ladbrokes logo
Under 5,0 mål 2,15 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: