Speltips, Tampa Bay Lightning – New York Rangers 23/5: Ny målfest?

Emil Jakobsson Publicerat: 22 maj 2015

Våra NHL-spel fortsätter att leverera. Fortsätter trenden i natt? Tampa Bay har gjort tolv mål på de två senaste matcherna mot Rangers och leder serien med 2-1 i matcher. Väntar en ny målfest natten mot lördag när det är dags för match fyra nere i Florida?

Det här är vårt femte speltips under konferensfinalerna i NHL och alla har prickat rätt än så länge, frågan är hur länge vi lyckas hålla sviten vid liv?

New York Rangers tog sig hela vägen till Stanley Cup-finalen förra säsongen och är nu framme i konferensfinalen mot Tampa Bay. De vann första matchen som spelades hemma i Madison Square Garden med 2-1 men har sedan åkt på två tunga förluster efter riktiga målfester. Först föll de med 2-6 hemma i New York och nu senast natten mot torsdag förlorade dem med 6-5 borta mot Tampa Bay efter förlängning.

Henrik Lundqvist har med andra ord släppt in tolv mål på de två senaste matcherna. Det om någonting är ett kvitto vilket otroligt skickligt offensivt lag Tampa Bay är.

– Det har varit tuffa matcher. De är väldigt snabba och extremt bra på att skapa chanser precis framför mål. Med tid. Då gäller det för mig att ha tålamod och inte bli för ivrig, men när några pucken studsar emot försöker man lätt för mycket. Samtidigt…de gjorde mest mål i grundserien av en anledning, sa Lundqvist själv efter storförlusten nu senast till Aftonbladet.

NHL:s starkaste hemmalag, mot bästa bortalaget

Precis som Lundqvist är inne på gjorde Tampa Bay flest mål i NHL under grundserien, hela 262 stycken vilket ger ett snitt på 3,19 mål per match. Under slutspelet har de gjort minst fem mål i hela 5 av 16 matcher eller i grova drag var tredje match.

På hemmaplan har Tampa vunnit fem av de sju senaste slutspelsmatcherna och under grundserien var de seriens överlägset bästa hemmalag med 32 segrar och bara nio förluster. Men man ska inte heller glömma att Rangers var NHL:s bästa bortalag och de var inte långt bort att knipa segern nu senast när matchen gick till förlängning.

Smartare och mer kontrollerande spel?

Men vad väntar nu efter två raka målfester? Precis som i Chicago – Anaheim väljer jag att spela underspelet efter några målrika matcher. Båda lagens tränare kommer trycka rejält på defensiven, de kan helt enkelt inte spela som nu senast. Inte ens Tampa Bay som vann kan vara nöjda, det är inte varje dag man lyckas vinna trots fem insläppta på hemmaplan.

Tampa Bay brukar ofta studsa tillbaka till ett mer kontrollerande smart spel efter sina målfester. Hela fem av Tampa Bays sex senaste matcher som de spelat efter att de själva gjort minst fem mål i matchen innan har gått under linan. Samtidigt hade Rangers spelat under linan i nio av deras elva senaste matcher innan de två målfesterna, de kommer givetvis söka en liknande matchbild igen efter två raka förluster.

Dessutom har bara tre av Tampa Bays åtta hemmamatcher under årets slutspel gått över linan, och då är målfesten nu senast inräknad.

Vi väljer att spela under 5,0 mål till oddset 1,95 vilket betyder att vi får pengarna tillbaka om det blir prick fem mål.

Speltips:

Speltips: Under 5,0 mål (pengarna tillbaka vid prick fem)
Odds: 1,95  (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Natten mot lördag kl 02:00
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tampa Bay 2,3 nordicbet logo
Oavgjort 3,9 ladbrokes logo
NY Rangers 2,9 unibet logo
Över 5,0 mål 1,93 betsafe logo
Under 5,0 mål 1,95 ladbrokes logo

Oddsens motsvarighet i procent: