Speltips, Tampa Bay – New York 27/5: Fortsätter han spotta in mål?

Emil Jakobsson Publicerat: 26 maj 2015

New York Rangers har inga felmarginaler kvar. En förlust nu natten mot onsdag betyder att deras säsong är slut samtidigt som en seger skulle tvinga fram en sjunde match hemma i Madison Square Garden.

– Men det är inte som att vi inte varit med om det här förut. Vi måste återigen lämna allt vi har på isen och se hur långt det räcker. Det kommer bli en tuff utmaning, det här är en väldigt bra motståndare, sa Henrik Lundqvist till media efter förlusten nu senast.

Tampa Bay var grundseriens bästa hemmalag, men vad spelar det för roll när det är dags för slutspel? Under de fem första matcherna mellan Tampa Bay och Rangers har bortalaget vunnit tre stycken, bland annat de två senaste. Inkluderar vi även de två senaste säsongernas grundserier har bortalaget vunnit sju av de elva senaste matcherna mellan dessa två lag. Men Rangers har inte haft det lika enkelt nere i Florida där de ”bara” vunnit tre av de sex senaste.

Nu senast vann Tampa Bay med 2-0 i Madison Square Garde, en riktigt bra match och en bra reaktion på deras 1-5-förlust på hemmaplan innan det. Det har annars varit ett mönster med tätare matcher uppe i New York där två av tre matcher gått under den låga linan 3,5 mål samtidigt som de två matcherna i Tampa varit betydligt öppnare och slutat 6-5 samt 1-5. Om det mönstret fortsätter lär vi se en hel del mål här. Faktum är att fyra av de fem senaste matcherna mellan dessa två lag som spelats i Tampa har gått över linan.

Testar en målskytt

När vi tittar på oddsen är Tampa Bay rättvisa favoriter. De betalar som bäst 1,77 inklusive förlängning och Rangers betalar 2,15. Vi var först inne på att spela Tampa Bay moneyline men 1,77 kändes lite lågt, Rangers har varit bättre än så i den här serien. Ett annat tänkbart spel är Tampa Bay över 2,5 mål som betalar 1,95 hos Bwin där vi faktiskt ser en del värde men med tanke på hur defensivt och försiktigt båda lagen spelade nu senast avstår vi även den.

Det absolut bästa spelvärdet hittar vi i att skyttekungen Steven Stamkos gör minst ett mål som betalar hela 2,5 hos William Hill (nya kunder får 1 000 kr bonus). Det oddset motsvarar en sannolikhet på 40% och jag anser att sannolikheten att glödhete Stamkos hittar nätet betydligt större än så.

Stamkos har gjort mål i fyra raka matcher och i fem av de sex senaste under slutspelet. Han trivs samtidigt bra mot just Rangers,  räknar man in grundserien den här säsongen har han gjort mål i sex av åtta matcher mot Rangers den här säsongen och noterats för hela 14 poäng.

Sedan brukar notoriska målskyttar ofta växa av självförtroendet när det går bra, efter att Stamkos nu gjort mål i fem av de sex senaste matcherna är det ingen tvekan om att han strålar av självförtroende. På hemmaplan ökar hans chanser ännu mer till mål, speciellt med tanke på hur målrika matcherna brukar vara där. Under grundserien gjorde han hela 22 mål på 43 hemmamatcher, mer än ett mål i varannan match med andra ord.

Speltips:

Speltips: Steven Stamkos gör mål anytime
Odds: 2,5 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot onsdag kl 02:00
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tampa Bay 2,25 expekt logo
Oavgjort 3,9 ladbrokes logo
NY Rangers 2,95 bwin logo
Över 5,0 mål 1,95 betway logo
Under 5,0 mål 1,89 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: