Speltips Teneriffa – Las Palmas 1/6: Playoff-semifinal

Martin Efvergren Publicerat: 1 juni 2022

CD Tenerife och UD Las Palmas gör upp i ett dubbelmöte i kvalet om uppflyttning från Segunda Division till La Liga. Den första matchen spelas onsdagen den 1 juni 2022 med avspark kl 21:00.

Teneriffa – Las Palmas

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

CD Tenerife har en fin säsong bakom sig i Segunda Division, men man avslutade med tre raka förluster. Det blev därmed till slut en femte plats i tabellen, vilket innebär en möjlighet att kvala sig upp till La Liga.

I playoff-semifinalen ställs man nu mot ett Las Palmas som tog en poäng mer och slutade på fjärde plats Segunda Division. Vinnaren i det här dubbelmöte ställs sedan i ett avgörande möte om uppflyttning mot antingen Eibar eller Girona.

Teneriffa föll i söndagens sista omgång med 2-1 hemma mot Cartagena och det var deras tredje raka förlust. Dessförinnan hade man förlorat med 2-0 mot både bottenlaget Malaga och topplaget Eibar.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämn och tät tillställning

Las Palmas form är klart vassare än Tenerifes. De kommer från fem raka segrar och har inte förlorat på elva raka matcher. Av dessa har man kryssat två och vunnit nio. Den starka avslutningen på seriespelet innebar att man landade på 70 poäng och en fjärde plats i tabellen.

Las Palmas slog Sporting Gijon borta med 1-0 i den sista omgången i söndags. I omgången dessförinnan besegrade man Real Oviedo hemma med 2-1. Den starka avslutningen på säsongen kan till stor del sägas vara ett verk av tränare Garcia Pimienta som tog över rodret så sent som i januari i år.

Teneriffa och Las Palmas möttes senast i januari och då var det de sistnämnda som gick segrande på bortaplan. Las Palmas vann även på hemmaplan i höstas med 2-1 och faktum är att Teneriffa inte har lyckats besegra Las Palmas i de sex senaste mötena.

I det här första mötet på Teneriffa är det emellertid hemmalaget som gäller som knappa favoriter. Ett spel på att CD Tenerife vinner matchen ger omkring 2.45 gånger insatsen.

Mycket talar för att det här kommer att bli jämnt. Las Palmas har den bättre trenden, men lär vara nöjda med ett kryss på bortaplan. De har bara släppt in ett mål på de fyra senaste matcherna och jag håller det för sannolikt att de kan hålla nollan även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.25 mål (asian handicap) totalt till 1.82 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.25 mål (asian)
Odds: 1.82
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 1 juni 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: