Speltips Teneriffa – Malaga 19/9: Segunda Division

Martin Efvergren Publicerat: 19 september 2022

Det är två lag i poängbehov som ställs mot varandra när Tenerife tar emot Malaga i den sjätte omgången av Segunda Division. Matchen spelas måndagen den 19 september 2022 med avspark kl 21:00.

Teneriffa – Malaga

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Teneriffa slutade på femte plats i Segunda Division förra säsongen och var inte långtifrån att kvalificera sig för La Liga. Man föll dock i playoff-finalen mot Girona efter en tung förlust på hemmaplan i returmötet.

Den här säsongen har man fått en betydligt sämre start då man endast skrapat ihop fyra poäng på de fem första omgångarna. I den senaste hemmamatchen stod man för sin bästa insats så här lång då man besegrade Racing Santander med 1-0. Det är dock lagets enda seger så här långt.

Förra helgen lyckades man inte bygga vidare på vinsten utan det blev förlust med 1-0 borta mot Ibiza.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Formsvaga lag

Malaga CF kunde, med nöd och näppe, klara sig kvar i Segunda Division förra säsongen. Man slutade då på 18:e plats med endast två poäng ner till nedflyttningsplats.

Argentinaren Pablo Guede tog över laget i våras och lyckades alltså rädda kontraktet. Den här säsongen har han dock inte fått laget att lyfte då man bara har tagit tre poäng så här långt.

Malaga slog jumbon Mirandes borta i den tredje omgången, men man har alltså förlorat de fyra övriga matcherna. Förra helgen föll man med 1-0 borta Huesca och dessförinnan blev det stryk med 2-1 hemma mot Albacete.

När det Teneriffa och Malaga senaste möttes i slutet av förra säsongen var det emellertid de sistnämnda som gick segrande. Malaga kunde då ta en oerhört viktig 2-0-seger på Teneriffa.

Nu har vi alltså att göra med två formsvaga lag i stort poängbehov. Teneriffa är det starkare laget på pappret, men de tycks inte riktigt ha hämtat sig från playoff-nederlaet i våras. De kan dock ta med sig att de är obesegrade på hemmaplan så här långt och jag finner anledning att tro att man har goda chanser till tre poäng här. Mitt spel blir därför en rak etta, att Teneriffa vinner till 1.96 gånger insatsen hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Teneriffa vinner
Odds: 1.96
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, måndag 19 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: