Speltips, Tingsryds AIF – Modo 7/11: Spetsigt anfall mot trubbigt försvar

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2016

Tingsryds AIF vill studsa tillbaka igen efter den snöpliga 6-3-förlusten senast. När bottenlaget Modo kommer på besök går det inte att blunda för det tydliga favoritskapet.

En av säsongens stora besvikelser.

Ja, Modo kan inte beskrivas på något annat sätt. Den anrika hockeyklubben har fortsatt sin kräftgång även den här säsongen och ser i nuläget inte ut att blanda sig i den absoluta toppstriden. Därmed dröjer det ytterligare tid innan vi får se ett lag från Ö-vik i landets hockeyfinrum.

Det är såklart inget vidare betyg till Modo som klubb. En stor del av förklaringen till den risiga säsongsinledningen ligger i det risiga försvarsspelet. I skrivande stund har Modo släppt in näst minst mål i hela ligan, endast räddade av jumbon Södertälje. Då blir det svårt att röra sig i toppregionen av tabellen. 47 insläppta mål på 15 matcher ger ett snitt över 3 insläppta mål per match. Det är ett facit som talar för sig själv med sin egen uselhet.

Tingsryds AIF vill studsa tillbaka

Verkligheten är en annan för Tingsryds AIF, som har inlett säsongen övertygande. 30 inspelade poäng så här långt ger en delad serieledningen med Timrå IK och BIK Karlskoga. Om laget fortsätter i den här takten räknar vi kallt med att de blir farliga i ett playoff till SHL. Om vi räknar bort Västerviks IK är det Tingsryd som gjort flest mål den här säsongen.

Med andra ord väntar under måndagskvällen en match mellan ett av ligans mest produktiva anfallsspel och ett av lagens klart mest ihåliga försvarsspel. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Det ska sägas att även Tingsryd släpper in lite för många mål, men tack och lov gör de ännu fler.

6-3-förlusten borta mot bottenlaget HC Vita Hästen senast gör att Tingsryd lär vara taggat till tusen inför sin hemmapublik. Det handlar om att studsa tillbaka direkt. Därför räknar vi iskallt med att hemmalaget gör målmässigt avtryck. Hos Betway (1 000 kronor bonus) får vi 1,82 gånger pengarna på Tingsryd över 2,5 mål (inklusive förlängning). Ja tack!

Speltips:

Speltips:  Tingsryd över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 7/11
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: