Speltips Tjeckien – Belarus 2/9: Pålitligt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2021

Efter ett lyckat EM ska Tjeckien nu ta sig an Belarus i kvalet till VM 2022. Matchen spelas torsdagen den 2 september med avspark kl 20.45.

Tjeckien – Belarus

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tjeckien överträffade alla förväntningar då man tog sig ända till en kvartsfinal i sommarens EM. Jaroslav Silhavy har fått samman ett väldigt starkt kollektiv och siktet är nu inställt på att ta sig till VM 2022 i Qatar.

Grupp E bjuder dock på tufft motstånd från framförallt Belgien men även Wales lär bli en svår konkurrent.

Tjeckien står på fyra poäng efter tre spelade matcher där man inledde med att besegra Estland med klara 6-2 på bortaplan. Därefter klarade man 1-1 hemma mot Belgien men föll sedan borta mot Wales med 1-0.

Nu väntar ett Belarus som bara har spelat två matcher så här långt. De fick en bra start då man slog Estland med 4-2 i den första matchen, men därefter åkte man på en rejäl utskåpning med 8-0 borta mot Belgien.

100 KRONOR FREEBET – HOS MR GREEN! Mr Green är ett av marknadens hetaste spelbolag nu – med odds på alla möjliga marknader. Ett perfekt läge att prova och få 100 kronor freebet som ny kund? Läs mer eller registrera dig här!

  hämta freebet – 100 kronor hos mr green!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Hemmastarka

Belarus lär inte kunna utmana de förväntade topplagen i den här gruppen, men man brukar kunna stå upp på ett bättre sätt än vad gjorde i den senaste gruppspelsmatchen mot Belgien. I det senaste EM-kvalet ställdes man till exempel mot länder som Nederländerna och Tyskland utan att falla igenom.

Tjeckien är ett bra lag som kollektiv som slog ut Nederländerna i EM senast och som spelade oavgjort med Belgien i det här VM-kvalet. Men man har inte en spets som garanterar en utklassning av en nation som Belarus.

Tjeckien är emellertid stora favoriter i den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast drygt 1.20 gånger insatsen.

Tjeckien har inga stora världsstjärnor men kvalitet finns, inte minst i sommarens stora succéman Patrik Schick som gjorde 5 mål i EM och som redan hunnit hänga dit två ligamål för Bayer Leverkusen i Bundesliga. En bra organisation som grund och en anfallare som levererar längst fram är en kombination som kan fortsätta att bära Tjeckien långt.

Silhavy har fått till en bra dynamik och ett lag där alla vet sina roller. Den här matchen behöver man definitivt vinna och det tror jag man kommer se till att göra. Det lär inte bli med liknande siffror som Belgien vann med, men ett par måls marginal lär det kunna bli.

Defensivt är man solida och det kommer sannolikt bli svårt för Belarus att skapa några klara målchanser. Framåt har man en fortsatt formstark Schick, på mittfältet är Thomas Soucek en klasspelare och totalt sett känns man väldigt gedigna och pålitliga.

Därtill är man också hemmastarka. I EM-kvalet vann man samtliga hemmamatcher där, bland andra, England stod för motståndet.

Mitt spel blir därför Tjeckien -1.5 (asian handicap) till 1.74 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Speltips:

Speltips: Tjeckien -1.5
Odds: 1.74
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 20:45, torsdag 2 september 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: