Speltips, Tjeckien – Sverige 1/5: Äntligen, ishockey-VM drar igång!

Emil Jakobsson Publicerat: 30 april 2015
Tre kronor - Tjeckien Ishockey-VM 2015, Speltips och alla odds 1 maj
Foto: Bildbyrån

Spelbloggare.se är på plats i Prag för att följa ishockey-VM på första parkett och leverera de bästa speltipsen till matcherna. Öppningsmatchen är mot just värdnationen Tjeckien och räkna med en kokande arena och en atmosfär som smittar av sig på spelarna nere på isen. 

Tre Kronor vann VM 2013 men 2014 blev det bara ett brons, efter att de slagit just Tjeckien med 3-0 i bronsmatchen. Med en imponerande lång lista NHL-proffs i VM-truppen siktar givetvis Pär Mårts och resten av Tre Kronor på ett nytt guld 2015. Inte minst spelare som Oliver Ekman-Larsson, John Klingberg, Loui Eriksson, Filip Forsberg, Elias Lindholm och Victor Rask är riktigt spännande förstärkningar som kan bli guld värda.

VM 2015 spelas som bekant i Tjeckien och Sverige spelar sina matcher i Prag. Ett härligt vårfint Prag som verkligen är uppdukat för hockeyfest.

När VM spelas på hemmaplan är det givetvis enkelt att locka hem stjärnorna. Legendaren Jaromir Jagr som tidigare slutat i landslaget längtade så mycket att han var tvungen att riva upp sitt tidigare beslut för att vara med i VM på hemmaplan. Förutom Jagr är det Philadelphia Flyers stjärnan Jakub Voracek som sticker ut mest, han slutade femma i NHL:s poängliga med 81 poäng på 82 matcher. Totalt har Tjeckien med sig sju NHL_proffs, de övriga NHL-spelarna är Martin Erat, Tomas Hertl, Jan Hejda, Michael Jordan och Ondrej Pavelec.

Båda lagen imponerade i genrepen

Även under VM 2014 ställdes Tre Kronor mot Tjeckien i gruppspelet, då vann Sverige med 4-3 efter straffar och sedan som sagt 3-0 i bronsmatchen. Fortsätter den segertrenden under fredagen för Tre Kronor?

Tre Kronor hade precis som Tjeckien ett bra genrep inför VM. Med en trupp som till stor del även kommer vara med under VM slog man de regerande världsmästarna Ryssland två gånger om trots att matcherna spelades i Moskva. Det är inte något som händer ofta.

Tjeckien har värmt upp inför VM genom att vinna med 2-1 mot Tre Kronor (innan NHL-proffsen anslöt). När sedan NHL-proffsen anslutit vann de mot Finland med 4-1 och sedan 3-2 efter straffar mot Finland i sista matchen inför VM.

Kommer försöka styra spelet

Det är alltid svårt att veta vart man har lagen när de inte spelat några tävlingsmatcher ihop än och vissa av spelarna inte ens hunnit med någon träningsmatch ihop än. Men det bästa spelvärdet hittar vi i spelet Tre Kronor gör över 2,5 mål som betalar 2,23 hos Unibet. De flesta bolagen ligger runt 2,1 för samma spel, vissa är till och med nere runt 2,05 för spelet.

Tjeckien brukar inte vara ett lag som bjuder på speciellt mycket men är det någon gång det borde blir en del mål borde det vara i den här matchen. Öppningsmatchen i hemma VM inför en sedan länge slutsåld arena. Jag tror verkligen inte att Tjeckien bara ställer upp, stänger mittzonen och försöker kontra som de annars ofta gör. De kommer vilja kliva ut och styra spelet inför sin hemmapublik och jag både tror och hoppas att Sverige kan straffa dem.

Dessutom är det som sagt deras första riktiga tävlingsmatch ihop, räknar med att det kommer vara en del defensiva misstag från båda lagen innan spelet riktigt sitter som det ska.

Sverige vann som sagt med 4-3 samt 3-0 mot Tjeckien under förra VM och med tanke på hur spelet såg ut i Moskva för Tre Kronor där de gjorde totalt åtta mål över två matcher på de regerande världsmästarna ger jag Tre Kronor goda möjligheter att göra över 2,5 mål här.

Om det sedan räcker till en seger? Det får vi se, Tjeckien ser bra ut och har ett riktigt spännande lag. Vi håller oss med andra ord till Tre Kronor över 2,5 mål även om det finns intressanta spel på 1×2-marknaden.

Unik bonus bara för våra läsare

Redbet ger vanligtvis sina kunder en bonus värd €50 men våra läsare får hela 1 200 kronor bonus när de skapar ett konto via denna länk och anger bonuskoden SBLOGG. Missa inte denna grymma kampanj.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Tjeckien 2,45 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,4 bwin logo 250 kr
Sverige 2,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,95 bwin logo 250 kr
Över 4,5 mål 1,94 unibet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Tre Kronor gör över 2,5 mål
Odds: 2,23 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 1/5 kl: 20:15
TV:  tvfyra logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo