Speltips Tjeckien – Sverige 17/1: Handbolls-EM

Martin Efvergren Publicerat: 17 januari 2022

Sverige behöver snabbt studsa tillbaka efter förlusten mot Spanien då man nu tar sig an Tjeckien i EM i handboll 2022. Matchen spelas måndagen den 17 januari med avkast kl 20:30.

Tjeckien – Sverige

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien har blivit något av ett spöke för de svenska handbollsherrarna. I den andra matchen i gruppspelet i EM 2022 i Slovakien och Ungern föll Sverige återigen mot Spanien med siffrorna 32-28 i lördags.

Sverige inledde turneringen väldigt lovande då man, utan problem, besegrade Bosnien-Hercegovina med 30-18. Ett på förhand favorittippat Sverige fick de positiva besked man önskat sig i den matchen och känslan inför mötet Spanien var god. Men där fick man problem redan i första halvlek och lyckades alltså inte resa sig efter det.

Tjeckien föll också de mot Spanien i sin första match. Ser vi till resultatet gjorde de det emellertid bättre än Sverige då man bara förlorade med 28-26. I lördags kunde Tjeckien sedan vinna över Bosnien-Hercegovina med god marginal. Segersiffrorna i den matchen skrevs till 27-19.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sverige höjer försvarsspelet

Förhoppningarna är stora på Sverige i den här turneringen då man kommer med starkt lag på pappret. Inför mötet mot Spanien drabbades man dock av ett bakslag då den viktige försvarsspelaren Max Darj testat på positivt för corona.

Det var säkerligen en bidragande orsak till att Sverige inte lyckades få stopp på den spanska offensiven. Samtidigt är det, utan tvekan, så att Spanien spelar en typ av handboll som passar Sverige illa. Raden av nederlag mot just Spanien lär inte ha byggts av en slump.

Nu gäller det emellertid att blicka framåt då detta möte mot Tjeckien i den sista gruppspelsmatchen lär bli direkt avgörande. Sverige och Tjeckien möttes senast 2016 i två vänskapsmatcher där svenskarna gick segrande i båda.

Sverige gäller nu som klara favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett rakt spel på att Sverige vinner ger endast omkring 1.18 gånger insatsen.

Det här är förstås en match som Sverige bör vinna. Allt annat vore ett stort misslyckande. Tjeckien har dock stått för två bra insatser i den här turneringen och Sverige kommer behöva vara fullt påkopplade om man ska lösa den här uppgiften.

Jag tror att framförallt Sverige kommer kunna försvara sig på ett bättre sätt mot Tjeckien jämfört med Spanien. De har inte samma finess och spelskicklighet och bör passa Sverige bättre som motståndare.

Mitt spel blir därför att Tjeckien gör under 25.5 mål totalt till 1.73 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tjeckien under 25.5 mål
Odds: 1.73
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, måndag 17 januari 2022
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: