Speltips, Torino – AC Milan 16/1: Revansch i ligaspelet?

Simon Pålsson Publicerat: 16 januari 2017

Efter 2-1-förlusten i cupspelet vill Torino nu ta revansch på AC Milan i ligan. Hemmalaget lär sätta sin prägel på den här matchen, som är den enda från Serie A den här måndagskvällen.

Serie A-fotboll på schemat en måndag. Den lyxen har vi glädjen att ta del av idag och det tackar vi verkligen inte nej till. Det är dessutom en riktigt trevlig match som står på menyn.

Efter att ha spelat mot varandra i den inhemska cupen (på San Siro) så sent som för fyra dagar sedan ska Torino och AC Milan nu drabba samman igen – den här gången i ligan. Torino är såklart ute efter revansch efter det snöpliga 2-1-nederlaget senast och känslan är att chanserna till en sådan borde vara tämligen goda.

Vad som gjorde den förlusten extra sur var att Torino ledde matchen efter ett tidigt mål av Andrea Belotti. I andra halvlek vände Milan på steken med två snabba mål och som om det inte vore nog avslutade Torino matchen med att få Antonio Barreca utvisad. Hur som helst vänder lagen nu till Turin för att spela den här matchen, något som såklart är en fördel för Torino.

Två lag med offensiva styrkor

Den stereotypa fördomen om italienska lag som defensivt inriktade och lite offensivt svagare stämmer inte riktigt in på Torino, det tycker inte vi. Milan är klart mer italienska i sitt spel, men är å andra sidan ett lag med två sidor. Åtminstone när de här båda lagen möts brukar vi få se offensiv och rolig fotboll, ofta med en hel del mål. Torino har snittat närmare två gjorda mål per match den här säsongen, medan Milan är klart försiktigare med sina 28 mål på 18 matcher.

Det är som sagt egentligen bortalaget som är den lite mer defensiva brickan i det här spelet, men med tanke på att Torino nu spelar hemma tror vi på en matchbild när de aktivt går för vinsten, något som bör öppna upp matchen. Torino ligger nu på plats nummer nio i tabellen och försöker förtvivlat ta sig uppåt, medan Milan i skrivande stund bara har fyra respektive fem poäng upp till fjärde- och tredjeplatsen.

14 gjorda mål i lagens fyra senaste matcher i Turin är siffror som talar sitt tydliga språk. Så gott som alltid på 10-talet har vi fått se båda lagen näta när lagen möts i Turin, något som nu ligger till grund för vårt spel. Ett revanschsuget hemmalag kommer att sätta stark prägel på den här matchen, men den lite skakiga defensiven lämnar klara öppningar till gästerna. Båda lagen göra mål till 1,81 gånger pengarna hos Bethard (1 000 kronor) känns därför mycket intressant. Det spelas.

Båda lagen saknar dessutom defensiva kuggar. I hemmalaget rapporteras Leandro Castán vara indisponibel, medan Mattia De Sciglio sägs missa matchen för Milans del.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, måndag 16/1
TV:   viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: