Speltips, Torino – Empoli 6/5: Formstarkt mot formstarkt

Spelbloggare Publicerat: 5 maj 2015

torino empoli 5/5Formstarkt står mot formstarkt i Serie A’s mittenskikt, men Torino har fortfarande allt att spela för, helt till skillnad från Empoli. Vad blir det för en typ av matchbild vi får?

Observera! Avsparken är redan 15:00.

Torino står inför sin sista chans att haka på i jakten om Europaplatserna och på besök till Stadio Olimpico kommer ett Empoli som bara har enstaka placeringar att spela om. Kan således skilja en del motivationsnivån – men Empolispelarna har visat upp stark vilja på sistone och kommer absolut inte lägga sig platta här.

Efter två raka 2-2-matcher mot Atalanta och Parma, som båda hittas i botten av tabellen, stod Empoli för en fantastisk insats mot urstarka Napoli senast och vann med 4-2 på Stadio Carlo Castellani. Hade det inte varit för den usla starten på spelåret, skulle man vara klart bättre placerade än nu, sannolikt på den övre tabellhalvan.

Ett stort minus är att mittbacken Lorenzo Tonelli, som faktiskt är lagets näst bästa målskytt på två baljor, är out efter att ha fyllt sin varningskvot när han synade en ostskiva i den här matchen mot Napoli. Annars är alla betydande spelare friska och hela.

Värden Torino har bara en spelare borta, men det är inte vilken som helst, utan Giuseppe Vives som även han fyllde sin kortkvot senast mot Palermo. Det var den fjärde matchen i följd han fick syna en ostskiva.

Denna match mot Palermo spelades på bortaplan och man fick hem en pinne efter 2-2 – lagets sjunde raka match utan förlust, varav fyra vunnits och tre slutat oavgjort. Formen ser onekligen bra ut och i den senaste hemmamatchen mot serieledande Juventus plockades en oväntad trea. Dessförinnan klarade man 1-1 mot Roma.

Målsnåla trenden bryts

Formstarkt mot formstarkt, alltså. Båda lagen är fyllda med självförtroende och ser framförallt bra ut offensivt medan defensiven läcker. Tre av Torinos fem senaste matcher har klivit över 2,5 mål och Empoli har fyra raka med dito. Räknar med att det fortsätter på samma spår nu.

En annan sak som talar för att det blir målrikt är att båda parter som nämnt saknar varsin viktig defensiv pjäs och offensivt är man helt utan avbräck.

Empoli kan spela helt utan press på sina axlar med tanke på deras tabellposition och det enda som står på tapeten för Torino är en trea. Oavgjort räcker inte och står det exempelvis 1-1 en bit in i andra halvlek, då kommer de trycka upp positionerna rejält.

Brukar bli hyfsat snålt med mål mellan dessa två, men nu tror jag att ett trendbrott är runt hörnet. Överspelet på 2,5-målslinan borde vara favorit över undern – det anser inte oddssättarna och över 2,5 mål spelas utan att blinka till dubbelt hos Bwin.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Torino 1,85 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,60 betsson logo 1 000 kr
Empoli 4,70 mybet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,00 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 15:00, 6/5
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson