Speltips, Torino – Juventus 26/4: Ljummet Derby della Mole

Spelbloggare Publicerat: 25 april 2015

torino juve 26/4Mötet mellan Torino och Juventus, även kallat Derby della Mole, väntar under söndagseftermiddagen och ett vinnarspel betalar mycket bra.

Derby della Mole är ett av de största och mer hypade derbyna i den italienska fotbollen. Juventus har stor inbördesfördel i mötet; vunnit sex i följd och för att hitta Torinos senaste vinst får vi bläddra tillbaka till 1995 i historieboken. Över de 21 matcherna har Juventus vunnit 14, fem slutat oavgjort och Torino stått som vinnare i ynka två.

Torino har haft ett halvdant spelår hittills; hittas på åttondeplatsen med en liten, liten chans att plocka en Europabiljett, men då måste man avsluta perfekt och konkurrenterna dippa lite. Nu är man i fin form med två raka oavgjorda och tre vinster dessförinnan, även om man kanske hade önskat att kamma fullt i bortamatchen mot ett skadeskjutet Sassuolo senast.

Positiva besked för Torinotränaren Giampiero Ventura är att ”bara” svenske Pontus Jansson hittas i sjukstugan. I övrigt finns alla spelare att tillgå och en annan svensk i Alexander Farnerud väntas ta en startplats på mittfältet.

Vunnit åtta av de tio senaste

Juventus dominerar alltjämt den italienska fotbollen och är i praktiken redan klara på sin förstaplats sedan ett par månader. 15 pinnar skiljer ner till tvåan Lazio och när det är 21 kvar att spela för – och att det skulle tappas händer helt enkelt inte. Finns inte på världskartan.

Detta innebär att största fokus är riktat på den kommande semifinalen i CL mot Real Madrid, men dit är det ändå tio dagar och man är tillräckligt professionella för att hålla nivån uppe – och i ett derby ska man det oavsett tabellposition och kommande uppgifter.

Åtta av de tio senaste matcherna har slutat i vinst och den enda stora plumpen var i bortamatchen mot tabelljumbon Parma, vilken förlorades med 0-1. Dock ställdes en starkt b-betonad startelva ut då.

Förutom långtidsskadade Paul Pogba missar avstängde Claudio Marchisimo liksom skadade Patrice Evra matchen. Ska ändå inte innebära större problem när truppen är så pass bred.

Den gamla damen har, som nämnt, vunnit alla de sex senaste inbördesmatcherna och har dessutom Serie A:s bästa bortafacit med 8-5-2, medan Torino är mer mediokra på hemmaplan. Den raka tvåan finns till dubbelt hos William Hill och det väljer jag att köpa. Saknar ni konto hos William Hill får alla nya kunder 1 000 kronor bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Torino 4,40 unibet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 mybet logo 1 000 kr
Juventus 2,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,65 superlenny logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,35 unibet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak tvåa
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 26/4
TV:  cmorelive logo tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson