Speltips, Torino – Lazio 16/3: Torino vilar tunga pjäser

Spelbloggare Publicerat: 16 mars 2015

torino lazio 16/3Svårspelade Torino väntas vila tunga pjäser när formstarka Lazio besöker Stadio Olimpico di Torino. Tvåan nära till hands?

Svårt att sätta fingret på var vi har Torino. De är nia i tabellen, med viss möjlighet att nå en Europaplats, även om uppförsbacken är brant. Prestationerna är upp och ner, väldigt ojämna; man kan i sina bästa stunder vinna över vilket motstånd som helst i Serie A, men också förlora mot vilket som helst.

2014 avslutades och 2015 inleddes fantastiskt. Fram till 2-3-förlusten mot Udinese förra veckan, hade man 8-7-1 (enda förlusten mot just Lazio i cupen) på 16 matcher. Torsken följdes upp av ännu en – med 0-2 borta mot Zenit EL-åttondelsfinalen. Redan efter 27 minuter visades Marco Benassi, så det var en svår situation man hamnade i. Risk att tankarna är på nästa veckas returmöte?

På hemmaplan är man svårspelade och stabila bakåt; tredje minst mål har släppts in i hemmakolumnen, nio stycken på 13 matcher. Resultatfacit är 5-6-2 – överraskande är att förlusterna kommit mot Sassuolo och Hellas Verona som hittas på den undre tabellhalvan. Svårbedömda var ordet, ja.

Ryktas att lagets bästa målskytt Fabio Quagliarella (10) samt försvarspjäsen Kamil Glik ska vilas med tanke den korta vilan och det täta spelschemat. Därtill är Cristian Molinaro, Alessandro Gazzi och Giuseppe Vives skadade.

Lazio i toppform

Lazio stormar framåt i tabellen, innehar tredjeplatsen och har en perfekt chans att knappa ikapp på Roma som är tvåa, en plats som innebär en direktbiljett till CL, när de står inför en svår match mot Sampdoria. Fyra pinnar skiljer lagen emellan just nu och vid bästa möjliga scenario, är det bara en när omgång 27 sys igen.

Facit på de fem senaste matcherna är fyra vinster och ett kryss, trots tufft spelschema. Senast bjöds Fiorentina på en fotbollslektion när siffrorna skrevs 4-0 på Stadio Olimpico. Formstarke Miroslav Klose nätade dubbelt – hans fjärde balja på de tre senaste matcherna. Gamlingen håller ännu.

Antonio Candreva fick sin fjärde varning för säsongen när han drog av sig tröjan i samband att han firade sitt straffmål mot Fiorentina och är avstängd här. Trots detta ska Lazio vara stora favoriter här, större än de redan är.

Torino kommer få det svårt att hålla tempot uppe efter veckans EL-match och väntas vila minst två betydande pjäser, Quagliarella samt Glik. Om så blir fallet lär oddset på Lazio dyka rejält. Tvåan med försäkringen dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 1,75x hos Bwin med en hög polletter.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Torino 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,20 williamhill logo 1 000 kr
Lazio 2,50 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,70 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Lazio draw no bet
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 16/3
TV:  cmorelivetva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson