Speltips Torn – Eskilsminne 22/6: Obesegrade sviter

Axel Sjödin Publicerat: 21 juni 2023

Torn ställs mot det formstarka Eskilsminne på Tornvallen under torsdagskvällen i Ettan södras fjortonde omgång.

Torn - Eskilsminne

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inför den förra omgången hade Eskilsminne varit väldigt klara favoriter inför det här mötet, och även om de alltjämt förväntas gå segrande på torsdag så rörde den senaste omgångens resultat runt i grytan lite. Medan Eskilsminnes imponerande vinstsvit bröts så tog Torn en tung och meriterande seger mot serieledande Trollhättan.

Eskilsminne har inte direkt tillhört en av förhandsfavoriterna till att blanda sig in i någon toppstrid, men de har sedan slutet av april varit ligans klart mest formstarka lag. De inledde säsongen med tre raka förluster, men har gått som tåget sedan dess med åtta vinster på deras tio senaste matcher.

Inför den förra omgången hade laget fem raka segrar då de ställdes inför ett tufft möte mot Falkenberg hemma. Gästerna tog ledningen, men Eskilsminne lyckades på ett imponerande vis vända det till ledning i andra halvlek genom två snabba mål. Tillslut skulle dock Falkenberg kvittera på tilläggstid, vilket resulterade i Eskilsminnes första poängtapp sedan början av maj.

Det var fortfarande en stark insats av Helsingborgsklubben som inte har visat några tecken på en avtagande form, men det är inte en lätt bortamatch som väntar nu på torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Torn överraskade rejält i den senaste omgången

Hemmalaget Torn må kanske inte vara lika formstarka, men de har inte förlorat på sju raka matcher och stod senast för en väldigt imponerande insats borta mot serieledande Trollhättan. FCT verkar förvisso ha tappat formen något, men de hade ännu inte förlorat en match inför den förra omgången då Torn körde över dem i första halvlek på Edsborgs IP.

Torn, som haft rejäla problem med målskyttet, tryckte dit hela tre mål i en halvlek mot det lag i serien som har bäst defensivt facit hittills. Ibland är fotboll verkligen inte logiskt, men hatten av till Torn som också lyckades hålla undan mot ett anstormande Trollhättan och ta en tung 3-2-seger på bortaplan.

Den oväntade vinsten gör att de nu har distanserat sig från bottenstriden och klättrat upp på den övre tabellhalvan. Frågan är om de kan få samma offensiva utdelning igen mot ett formstarkt Eskilsminne. Torns obesegrade svit består i huvudsak av målsnåla kryss och på hemmaplan har de inte lyckats ta många trepoängare. Även om Eskilsminne har imponerat framåt så har Torn trots allt lyckats täppa till defensiven en del på senaste och för 1.96 gånger pengarna hos Coolbet har underspelet spelvärde när Torn står värd.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.96
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, torsdag 22 juni
TV: 
Stream: