Speltips, Toronto – Dallas 3/11: Förlängs eller bryts sviterna?

Emil Jakobsson Publicerat: 2 november 2015

Måndagshockey från Toronto står på schemat och vi har hittat en vinnare när Toronto Maple Leafs tar emot Dallas Stars i natt. 

Dallas Stars offensiv kör över allt och alla just nu. Laget har vunnit åtta av de nio senaste matcherna och gjort 34 mål under den perioden vilket ger ett respektingivande snitt på 3,77 mål per match. Nu senast vann de med 5-3 mot San Jose Sharks och de verkar trivas lika bra på bortaplan som hemma i Texas. Under deras fyra senaste bortamatcherna (Tampa, Florida, Philadelphia och Pitttsburgh) har de fyra raka segrar och målskillnaden 15-7.

Toronto Maple Leafs håller samtidigt på bygga nytt och årets upplaga är inget att lag som skrämmer motståndarna. De kommer till matchen mot Dallas med sex raka förlust och ser vi över hela säsongen har de förlorat nio av tio matcher.

Ni som brukar läsa mina speltips vet att jag brukar lägga mycket fokus på hur många skott lagen avlossar per match som en indikator för hur mycket de faktiskt styr spelet. Nu senast hemma mot Pittsburgh (förlust 0-4) avlossade Toronto bara 21 skott på mål vilket var säsongens sämsta notering. Deras power play är samtidigt sämst i ligan med 7,4 procent efter bland annat sju raka matcher utan något mål i numerärt överläge. Det kan jämföras med Dallas som har NHL:s tredje bästa power play som utnyttjar 26,3 procent av sina lägen.

”Ett givet spel alla dagar i veckan”

Offensiven var som vi skrev tidigare Dallas stora styrka och det är samtidigt den största svagheten hos Toronto. På deras sex senaste matcher har de bara gjort nio mål vilket betyder 1,5 mål i snitt per match.

Ser vi till Torontos hemmaspel har de förlorat samtliga fyra hemmamatcher den här säsongen och även om det givetvis finns en risk att Toronto knyter näven och gör en supermatch här kan jag inte blunda när Nordicbet ställer ut hela 2,11 för den raka tvåan vilket kan jämföras med 1,87 hos till exempel Ladbrokes för samma spel.

Dallas är rakt igenom ett betydligt bättre lag, har en strålande form och möter ett lag i spillror. Hemmaplan eller inte, allt över 2,0 är bra för Dallas här enligt mig och hela 2,11 är ett givet spel alla dagar i veckan.

Speltips:

Speltips: Dallas Stars (ordinarie matchtid)
Odds: 2,11 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 01:30, natten mot tisdag 3/11
TV:  viasathockey logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Toronto 3,4 expekt logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Dallas 2,11 nordicbet logo
Över 5,5 mål 1,93 betsson logo
Under 5,5 mål 2,0 unibet logo

Oddsens motsvarighet i procent: