Speltips Tottenham – Bournemouth 15/4: Jämnare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 15 april 2023

Tottenham Hotspur tar emot AFC Bournemouth i den 31:a omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 15 april 2023 med avspark kl 16:00 på Tottenham Hotspur Stadium.

Tottenham – Bournemouth

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är inte helt lätt att sätta något epitet på Tottenham Hotspurs säsong. Spelmässigt har det inte sällan sett undermåligt ut, samtidigt är det svårt att kräva så mycket mer om man ser till det resultatmässiga.

Inför förra helgens viktiga toppmöte hemma mot Brighton såg trenden inte positiv ut för Spurs vidkommande. Man hade då tappat poäng mot både Southampton och Everton efter att ha släppt in kvitteringar på tilläggstid i bägge matcherna.

Trots att Brighton, till stora delar, var det bättre laget så var det ändå Tottenham som stod som segrare med 2-1. Återigen var det Harry Kane som gjorde skillnaden och Spurs kan nu på nytt sikta uppåt i tabellen. Avståndet upp till Newcastle och Manchester United på tredje och fjärde plats är tre poäng, men de båda har en match mindre spelad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ingen given hemmaseger

AFC Bournemouth fortsätter att kämpa för sitt Premier League-kontrakt och det måste sägas att man gör det med den äran givet klubbens resurser. Inför den här omgången ligger man på 15:e plats med tre poängs marginal ner till Nottingham under nedflyttningsstrecket.

Ser vi till de fem senaste matcherna har Gary O’Neils manskap vunnit och förlorat varannan. Det har givit tre segrar och två förluster och kan man hålla det poängsnittet lär man inte åka ur. Förra helgen tog man en blytung trepoängare borta mot bottenkonkurrenten Leicester. Detta efter att Philip Billing gjort matchens enda mål på frispark.

När Bournemouth och Tottenham möttes på Vitality Stadium i höstas blev det en underhållande men mindre rolig tillställning för de förstnämnda. Bournemouth hade då en 2-0-ledning som Spurs lyckades vända till seger med 3-2 under matchens sista dryga halvtimme.

När de nu möts igen gäller Tottenham som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.50 gånger insatsen.

Det här är en match som Spurs definitivt behöver vinna om man ska ha chans att knipa en plats i Champions League nästa säsong. Spelmässigt har man dock varit långtifrån CL-mässiga på sistone och det här känns på så vis inte som någon given trepoängare.

Bournemouth har bevisat att man kan stå upp på ett bra sätt även mot, på pappret, klart starkare lag. Man var ganska nyligen mycket nära att slå Arsenal och i matchen därefter slog man Liverpool. Jag tror att man har goda möjligheter att stå upp på ett bra sätt även här. Mitt spel blir Bournemouth +1.5 (asian) till 1.67 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bournemouth +1.5 (asian)
Odds: 1.67
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 15 april
TV: 
Stream:  viaplay logo