Speltips, Tottenham – Everton 29/8: Hörnspel från White Hart Lane

Simon Pålsson Publicerat: 28 augusti 2015

Tottenham och Everton drabbar samman i lördagens sista match från Premier League. Spelbloggare.se har hittat ett fint speltips inför matchen.

När Tottenham tar sig an Everton på White Hart Lane väntar vi oss en jämn match mellan två ojämna, men i grunden väldigt bra fotbollslag. I egenskap av hemmalag får Tottenham gälla som knappa favoriter, men på det hela taget är det en jämn drabbning på förhand.

Den typen av matcher är också de klart svåraste att hitta spelvärde i, men om man scannar spelmarknaden hos de olika bolagen tillräckligt noga finns det nästintill alltid något att spela på med gott samvete.

Hur som helst är mötet mellan Tottenham och Everton en väldigt bra match på förhand. Matchen avslutar lördagens Premier League och det är inte utan att man redan nu ser fram emot just den godbiten lite extra. Det blir en match mellan två lag som ofta är ena halvan av sevärda tillställningar, men faktum är att matcherna mellan just de här två lagen tenderar att bli låsta, täta och målsnåla tillställningar.

Tottenham är laget som går in i mötet med en positiv trend, med tanke på att man faktiskt har tre raka segrar mot Everton. Lägg där till hemmaplansfördel och ni förstår att Tottenham ser det här som en god möjlighet att äntligen plocka sin första seger för säsongen. På tre omgångar har man alltså ännu inte lyckats ta tre poäng och nu är det sannerligen dags att plocka poäng för att inte halka efter redan nu.

Everton ser bättre och bättre ut

Gästande Everton då? Säsongen har varit lite upp och ner, men de sista matcherna har trots allt indikerat att det finns en hel del kvalité i laget. I bortamötet mot Southampton var exempelvis nyckelspelarna Ross Barkley och Romelu Lukaku strålande, något som troligen är en grundförutsättning för att laget ska lyckas den här säsongen.

Spelmässigt har det sett ganska bra ut och laget har en fin tendens att röra sig i närheten av motståndarnas straffområde, något som genererat en hel del hörnor. 25 skapade hörnor på tre matcher är talande statistik och då har man spelat mot Southampton och Manchester City. Starkt.

Därtill var Tottenham det lag som släppte till allra bäst flest hörnor på hemmaplan förra säsongen, närmare bestämt 5,58 hörnor per match. Därför spelar vi Everton över 4,5 hörnor till 1,83 hos bet365. Den fina säsongsinledningen och Tottenhams bristande hörnstatistik öppnar för ett gäng hörnor för Everton. Dessutom är vi inte främmande för tanken att Tottenham tar ledningen, något som tvingar upp Everton i banan.

Inför matchen finns det en del viktigt att hålla koll på. På skadefronten ser det inte optimalt ut för Tottenham, som ser ut att få klara sig utan Christian Eriksen ett tag framöver. Dessutom är Andros Townsend ett frågetecken. Everton saknar fortfarande bland andra Leighton Baines och Steven Pienaar.

Speltips:

Speltips:  Everton över 4,5 hörnor
Odds:  1.83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  18:30, lördag 29/8
TV:    viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tottenham  2,00 williamhill logo
Oavgjort  3,70 unibet logo
Everton  4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  1,85 unibet logo
Under 2,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: