Speltips, Tottenham – Fiorentina 19/2: Öppet på White Hart Lane

Spelbloggare Publicerat: 19 februari 2015
tottenham fiorentina 19/2
Foto: Bildbyrån

Vi har engelskt mot italienskt – Tottenham-Fiorentina – i torsdagens, på förhand, kanske hetaste EL-sextondelsfinal och allt talar för en mål- och chansrik match.

Tottenham kommer från en 2-3-förlust borta mot Liverpool och tappade betydelsefulla pinnar i kampen om Europabiljetterna, trots 90 välutförda minuter. Motståndarna fick exempelvis en tveksamt tilldömd straffspark, vilken förvaltades av Steven Gerrard. Man var helt klart förtjänta av åtminstone ett kryss, men ibland är marginalerna emot en.

Man har presterat bra fotboll i flera veckor och har bland annat hyfsat färska vinster mot både Arsenal och Chelsea på hyllan.

Skadelistan är tom för Spurs. Gästerna har ett flertal spelare borta, men det är bara breddspelare – eller sådana som vanligtvis inte ens tar plats på bänken. Positiva besked åt båda håll, sålunda.

Fiorentina är uppe och fäktas i toppen av Serie A och innehar för närvarande fjärdeplatsen. Efter nyår har allt gått vägen; man har vunnit de tre senaste matcherna och är obesegrade i åtta. Målskyttet har tagit fart och endast i två av dessa matcher har under två mål gjorts.

Bra målform hos båda lagen

Formstarkt mot formstarkt. Två offensivt vassa parter; Fiorentinas målskytte är bredare fördelat och Tottenham har Harry Kane som hittar nätet ur alla möjliga vinklar just nu och gjort det under en längre tid.

Tottenham förväntas greppa taktpinnen, styra spelet och ha det mesta av bollinnehavet – vilket passar dem. Men violerna trivs bra på bortaplan och har klart bättre statistik där, kontra hemma – i seriespelet. Finns kvalitéer i omställningsspelet.

Tror vi kan räkna med öppet spel. Fiorentina vet innebörden av att få ett bortamål och kommer bjuda upp. Blir en intensiv dans på White Hart Lane.

I Tottenhams 11 senaste matcher har båda lagen gjort mål i nio. För Fiorentina, sju av de åtta senaste. Båda har medvind i offensiven och egentligen ingenting tyder på att det ska till med ett trendbrott här.

Flera spelbolag är en bit under 1,70 för BLGM – ja, och det tycker jag är rätt värderat. Ladbrokes sticker ut hakan med fina 1,80 för spelet det synas med en tyngre insats.

Ladda upp spelkassan: William Hill ger alla nya kunder 1 000 kr bonus. Hämta din bonus här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Tottenham 2,15 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Fiorentina 3,75 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 19/2
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson