Speltips Tottenham – West Ham 22/12: Ligacupen

Martin Efvergren Publicerat: 22 december 2021

Tottenham Hotspur tar emot West Ham i ett Londonderby i Ligacupens kvartsfinal. Matchen spelas onsdagen den 22 december 2021 med avspark kl 20:45.

Tottenham – West Ham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Antonio Conte har nu lett Tottenham Hotspur i sju matcher och kan vi konstatera att tränarskiftet har givit Londonklubben ett visst lyft. Plumpen i protokollet är förlusten mot Mura i Conference League, men i Premier League är man obesegrade under Contes ledning. I ligan har han lett laget i fem matcher och facit så här långt är tre segrar och två kryss.

Spurs spelade i söndags sin 15:e ligamatch då man tog emot Liverpool. Den bataljen blev jämn även om bortalaget hade ett spelmässigt övertag totalt sett. Det slutade emellertid 2-2 efter att Son kvitterat med dryga kvarten kvar att spela.

Tottenham har nu spelat en till tre matcher färre än de flesta lag och har tagit 26 poäng. West Ham har spelat två matcher fler och är två poäng före i den haltande tabellen. De här båda lagen möttes i slutet av oktober på London Stadium – då vann West Ham med 1-0.

West Ham har en stark höst bakom sig med många fina prestationer i både Premier League, Ligacupen och Europa League. I den senaste omgången av Ligacupen (EFL Cup) slog man ut Manchester City efter straffar. Man kommer dock från en derbyförlust med 2-0 borta mot Arsenal för en vecka sedan.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Tottenham

Nu är det alltså kvartsfinalen av Ligacupen som det här mötet gäller och frågan är vilket av lagen som vill och orkar mest. West Ham spelade senast för en vecka sedan medan Tottenham mötte Liverpool i söndags. Innan det mötet hade dock inte Spurs spelat match på två veckor.

Totalt sett har West Ham spelat fler matcher än Tottenham den här hösten. För deras del fortsätter även Europa League-slutspelet medan Tottenham inte längre har något Europa-spel att fokusera på. Detta då man åkt på en skrivbordsförlust mot Rennes.

När lagen senast möttes var West Ham det bättre och formstarkare laget. I detta nu är min bedömning att de förhållandena har svängt något. West Ham har sett mer energilösa ut i de senaste matcherna medan Tottenham ser ut att vara på väg uppåt.

Antonio Conte bör se Ligacupen som en väldigt bra möjlighet att ro hem en titel åt sin nya klubb. Nu har man hemmaplansfördel i den här kvartsfinalen och jag tror att man har goda möjligheter att ta sig till semifinal.

Även om det ”bara” blev kryss mot Liverpool senast så var det ändå en prestation som lovar gott. Dessförinnan hade man besegrat både Brentford och Norwich hemma utan större problem.

En ligacup-match är alltid något oviss och det handlar inte sällan en hel del om hur högt de respektive lagen värderar den här turneringen. Här är min bedömning att Tottenham kommer vilja lite mer och att de är det piggare laget för tillfället. Mitt spel blir därför en rak etta, att Tottenham Hotspur vinner till 2.28 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner
Odds: 2.28
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, onsdag 22 december 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: