Speltips, Toulouse – Marseille 6/3: Räknar med mål på Stadium Municipal

Spelbloggare Publicerat: 6 mars 2015

toulouse marseille 6/3Toppen mot botten, men formsvagt mot formsvagt. Toulouse tar emot Olympique Marseille på Stadium Municipal, där vi anser att båda lagen ska ha en god möjlighet att hamna i målprotokollet.

Toulouse är ett av Ligue 1’s största floppar denna säsong, kanske till och med den största. Från en plats på den övre tabellhalvan i fjol, till att nu slåss för sin överlevnad och parkera på en av nedflyttningsplatserna. Man har dock en relativt stark trupp och borde kunna lösa situationen till slut, oavsett hur svettig bottenstriden än verkar bli.

Knutar börjar dock lösas upp och prestationsnivån har höjts något de senaste veckorna; på de fem senaste matcherna har man 2-1-2. Nu senast kvitterade laget sent mot tabellfemman Saint Ètienne och kasserade in en välbehövlig poäng – den femte raka hemmamatchen utan förlust.

Centrala mittfältaren Abel Aguilar är alltjämt avstängd och det är främst defensivt han lämnar en lucka. Han är knappast den stjärnan som lyser starkast, men med tanke på vad som finns på bänken är hans frånvaro ett stort minus.

Tre försvarsspelare borta

Marseille har hamnat i en mindre formdipp, men då varken Lyon och PSG, som hittas över dem i tabellen, presterar märkbart bättre – är förstaplatsen fortfarande inom räckhåll, även om det ser tufft ut för tillfället.

Februari var en katastrofal månad för serietrean. Fyra matcher spelades, tre slutade oavgjort och en förlorades. Trots en tvåmålsledning med cirka 25 minuter kvar av hemmamatchen mot Caen för exakt en vecka sedan, förlorade man med 2-3 – och frustrationen bland fansen var inte att skoja bort.

Försvarsspelet har varit under all kritik under en längre tid; i 9/10 senaste matcherna har man åkt på baklängesmål och av lagen på den övre tabellhalvan, har näst flest släppts in. Nu saknas tre ordinarie försvarsspelare: Djedje, Fanni och N’koulou.

Som alltid kan vi räkna med öppet spel när Marseille spelar och att vi får 1,85x, vilket erbjuds av Ladbrokes, för att båda lagen gör mål ser jag som ett knappt överodds. Slussar in en medelinsats på det.

Unik bonus

Spelbloggares läsare får en förhöjd bonus hos 888 Sport, från 1 000 till 1 250 kr. Erhåll den här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Toulouse 3,10 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,25 williamhill logo 1 000 kr
Marseille 2,50 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,10 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr gratisspel)
Spelstopp: Fredag 20:00, 6/3
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson