Speltips, Trélissac – Marseille 11/2: Amatörgänget siktar på ny skräll

Emil Jakobsson Publicerat: 11 februari 2016

Några dagar efter årets match för Marseille mot PSG väntar nu amatörgängen Trélissac från fjärde divisionen CFA i franska cupen. Här kan vi prata om kontraster. 

Le Classique är årets viktigaste match i Frankrike när Marseille mäter krafterna med Paris Saint-Germain. När de möttes i söndags prickade vårt speltips att PSG vinner men Marseille stod upp betydligt bättre än många väntat sig och föll bara med uddamålet. När krutröken efter den matchen lagt sig väntar nu en betydligt mindre hypad match, cupmötet mot amatörgänget Trélissac som ligger femma i CFA grupp D som räknas som den fjärde divisionen i Frankrike bakom Ligue 1, Ligue 2 samt Championnat National.

Marseille har annars inne i en fin period där de innan uddamålsförlusten mot PSG hade fem raka utan förlust (tre segrar och två oavgjorda) och försvaret har lyft sig då de bara släppt in 0,7 mål i snitt per match.

Men vi räknar med att de kommer rotera ganska kraftigt inför torsdagens match mot Trélissac när Marseille är inne i ett väldigt pressat spelschema just nu. Inom tre veckor har de hela sju matcher och den närmsta veckan efter denna match väntar ett ligamöte mot Nice samt åttondelsfinal i Europa League mot Athletic Bilbao.

Matchen flyttad, ingen hemmaplansfördel

Trélissac avancerade till åttondelsfinalen av cupen genom att slå ut Ligue 1-laget Lille efter straffar i förra rundan. En otroligt stark prestation. Annars spelade de bara oavgjort mot Cholet nu i lördags och matchen innan det var en förlust mot St. Malo US.

Matchen har fått flyttats till Stade Chaban-Delmas i Bordeaux eftersom Trélissacs egen arena inte godkänts för spel här i åttondelsfinalen av cupen så inget av lagen har någon hemmaplansfördel att prata om.

När man tar en titt på oddsen är det tydligt att det skiljer några divisioner mellan lagen. Vi var först inne på ett handikappspel på Marseille men vi ansåg sedan att det var bättre värde i halvtid/fulltid 2/2 som betalar oväntat höga 2,0 hos Ladbrokes men bara 1,5 hos till exempel Mybet. Det ska skiljer flera klasser mellan lagen och med tanke på Marseilles täta spelschema lär de försöka punktera matchen så snabbt de kan för att sedan kunna dra ner på tempot och även göra tidiga byten.

Vi tror även att Marseille löser ledningen redan i första halvleken även om de roterar här, det ska skilja betydligt mer än så. Speciellt när vi får hela 2,0 gånger pengarna mot ett lag från fjärde divisionen, en riktig miss av Ladbrokes som sticker ut jämfört med de andra bolagen.

Speltips:

Speltips: Halvtid/Fulltid 2/2
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 21:00, torsdag 11/2
TV:  Sänds tyvärr inte på TV i Sverige.  (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Trélissac 15,0 titanbet logo
Oavgjort  6,25 expekt logo
Marseille 1,23 unibet logo
Över 2,5 mål 1,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 2,1 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: