Speltips, Troicki – Brown 4/7: Två brutala odds måste spelas innan de sänks

Simon Pålsson Publicerat: 3 juli 2015

Årets stora överraskning på gräs mot mannen som slog ut Rafael Nadal. Matchen mellan Viktor Troicki och Dustin Brown har alla förutsättningar att bli någonting alldeles extra.

Ibland trillar man över odds som helt enkelt måste spelas för att de är så pass höga. Andra gånger upptäcker man spel som måste spelas för att de är väldigt troliga att gå in. Den här gången har vi hittat en kombination av de här två sakerna och vi går därför in hårt på båda spelen vi tänker rekommendera i det här speltipset.

Viktor Troicki, den här grässäsongens stora positiva överraskning, ska i Wimbledons tredje omgång ta sig an Dustin Brown, som i den andra omgången slog ut storstjärnan Rafael Nadal. Bara där har vi en väldigt bra anledning till att se fram emot matchen. Det är två formstarka spelare som imponerat stort, fast på lite olika sätt.

Den 29-åriga serben Viktor Troicki har tagit sig långt i två grästurneringar inför Wimbledon och har bland annat imponerat med sin skoningslösa serve och sitt spel i allra främst sina egna servegame.

Tysken Dustin Brown har å sin sida imponerat redan från kvalet till Wimbledon, hela vägen in i huvudturneringen där han slagit ut både Lu och Nadal efter minst sagt imponerande spel.

Tiebreak är vanliga när spelarna möts

En intressant detalj inför mötet mellan de båda är att matcherna då de båda möts brukar bli minst sagt tighta. Två gånger förra säsongen stötte man på varandra och båda spelarna har med sig varsin seger in i det tredje mötet spelarna emellan. Vad som sticker ut är det faktum att fyra av de fem set spelarna spelat mot varandra fått avgöras i tiebreak.

Det är en detalj som egentligen bevisar två saker. För det första är båda spelarna oerhört duktiga i eget servegame och släpper sällan någon möjlighet för motståndaren att breaka. För det andra är spelarna så pass jämnbra att matcherna per automatik blir jämna.

Servestarka spelare har därtill en erkänd fördel när det är gräs som underlag, vilket naturligtvis delvis är förklaringen till att Viktor Troicki skördat så pass fina framgångar hittills under grässäsongen.

Med ovanstående i åtanke är det då oerhört märkligt att vi hos Unibet kan spela över 10,5 game i första set till hela 2,65 gånger pengarna. Vi upprepar: 2,65 gånger pengarna. Det är ett fullkomligt brutalt odds med tanke på den inbördes statistik som finns mellan spelarna och måste självklart spelas.

Vi måste helt enkelt bjuda på ett speltips till

Inte nog med att vi spelar över 10,5 game i första set, vi har faktiskt ytterligare ett speltips som vi känner att vi verkligen borde spela. Precis som vi tidigare redogjort för är det här två väldigt jämna spelare som båda imponerat stort på sistone, fast på lite olika vis. Viktor Troicki har alltså varit bra under flera veckor upp till Wimbledon, medan Dustin Brown visat sig het under sina fem matcher hittills i Wimbledon, om man nu räknar med kvalet vill säga.

Dessutom är det två spelare som hittills har spelat väldigt tighta matcher mot varandra och som därtill är bra servare. Därför känns det föga troligt att vi står inför en kort och enkel match för någon av spelarna. Det här kommer att bli tätt, tufft och vi förväntar oss en match som går till åtminstone fyra set.

Att vi då kan spela över 39 game i matchen till hela 1,80 gånger pengarna hos ComeOn känns nästan för bra för att vara sant. I en femsetare är 39 game en låg lina, åtminstone i matcher mellan två spelare som är relativt jämnbra. Visserligen gäller Viktor Troicki som solklar favorit, men vi har svårt att se hur han ska ta det här i tre raka set. Med tanke på att seten dessutom brukar bli långdragna när de här två spelarna möts känns linan 39 game väldigt låg för överspelet och vi måste helt enkelt gå in på det spelet också.

Wimbledon är igång på allvar. Då bör du registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledon har dragit igång är det lämpligt att registrera dig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Bli medlem direkt och utnyttja det fina oddset vi rekat. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 10,5 game i första set/Över 39 game i matchen
Odds:  2,65/1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:30, lördag 4/7
TV / Stream:    cmoretennis logocmorelive logocmoresport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Viktor Troicki  1,50 ladbrokes logo
3-0  3,25 ladbrokes logo
Dustin Brown  2,80 comeon logo
Över 39 game  1,80 comeon logo
Under 39 game  1,95 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: