Speltips, Troyes – Chateauroux 22/5: Betydelselös, målrik match?

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2015

Ligue 2 ska summeras under fredagskvällen och i nordöstra Frankrike har vi ett betydelselöst möte framför oss, men spelvärde – det hittas. Målrikt att vänta?

Troyes har dominerat andradivisionen totalt och hittas på förstaplatsen med tio pinnar ner till tvåan Gazélec Ajaccio. Det blir därmed spel i toppdivisionen nästkommande år och här kan man spela helt utan press på sina axlar.

Trots att förstaplatsen varit klar sedan en bra tid tillbaka, har man hållit nivån uppe. Innan 1-2-förlusten mot Brest för exakt en vecka sedan hade man vunnit tre matcher i följd och starka startelvor har skickas ut match efter match.

Chateauroux hittas i den andra änden tabellen, som nästjumbo. Det enda som kan förändras efter den avslutande matchen är att man hamnar på den nuvarande platsen eller sist i tabellen. I praktiken är inte av någon betydelse överhuvudtaget, då man katastrofen är oundviklig.

Man skulle ha trillat ner redan förra året, men fick stanna kvar i serien eftersom småstadsklubben Luzenac AP inte fick ihop det utanför planen: arenan klarade inte kraven som krävs för spel i Ligue 2 – men nu är det alltså färdigspelat i andradivisionen för den här gången.

Släppt in mål i 4/5 senaste

Vad betyder det här då; två parter som spelar helt utan press? Min bestämda tanke är att det kan öka sannolikheten för att vi får se mål på Stade de I’Aube – att spelarna kan slappna av, bara spela ut och inte behöva fokusera alltför mycket på defensiven.

Redan varit vissa sådana tendenser för Troyes. Över hela året har ynka 23 mål släppts in på 37 matcher, men i fyra av de fem senaste har man släppt in minst ett och det blivit minst tre mål i fyra raka.

Den enda matchen under den här perioden där nollan hållits var mot jumbon Arles, som håller ungefär samma nivå som Chateauroux – men då gjordes fyra stycken.

Chateauroux ser hyfsat formstarka ut med två vinster och ett kryss på de senaste matcherna och nollan har hållits i alla dessa. Nu är det dock ett motstånd av helt annan kaliber på andra sidan planhalvan och även om de kommer backa tillbaka, tror jag inte att vi får se någon uppställd försvarsbuss från Cedric Daurys mannar.

1,80x får helt enkelt duga för över 2,5 mål här. Skulle dock hålla fingrarna borta om oddset sjunker alltför många punkter.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 22/5
TV / Stream:  Visas tyvärr inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Troyes 1,35 mybet logo
Oavgjort 5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Chateauroux 10,00 redbet logo
Över 2,5 mål 1,80 unibet logo
Under 2,5 mål 2,10 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: