Speltips, Tsonga – Wawrinka 5/6: Guldläge för två formstarka spelare

Simon Pålsson Publicerat: 5 juni 2015

Den ena av två semifinaler är en mycket oväntad sådan, där Jo-Wilfried Tsonga tar emot Stan Wawrinka. Två galet formstarka spelare som nu har guldläge att nå en Grand Slam-final. 

Franska Öppna fortsätter att överraska och för en neutral åskådare är det underhållning på väldigt hög nivå med tennis i absoluta världsklass. Att både Jo-Wilfried Tsonga och Stan Wawrinka letat sig fram till final och att en av spelarna dessutom kommer att stå i finalen var det nog inte många som trodde innan turneringen drog igång.

Inte heller var vi många som trodde att både Roger Federer och Kei Nishikori skulle missa chansen att spela semifinal i årets upplaga av Franska Öppna. Men de båda topp 5-spelarna fick se sig besegrade av Wawrinka respektive Tsonga, som nu båda har guldläge att ta sig hela vägen till final.

Tennis är en sport som ibland har nackdelen med för överlägsna spelare och därför förutsägbara resultat. Att Stan Wawrinka då går in och vinner i tre raka set mot sin landsman Roger Federer är oerhört kul och befriande, samt väldigt nyttigt för tennisen som sport. Efter matchen är det inte bara den klara segern som vi tar med oss, utan det är på sättet Wawrinka besegrade sin landsman.

Det var stundtals gudomlig tennis vi bjöds på och trots att Federer såg ut att vakna till liv i slutet på sista set såg Wawrinka till att döda flera avgörande bollar med helt fantastiska slag.

Stan Wawrinka får vara beredd på samma behandling

Vad som var intressant i kvartsfinalen mellan Federer och Wawrinka var att den förstnämnda hade ett tydligt stöd från publiken under hela matchen. I takt med att det såg mer och mer mörkt ut för den forna världsettan blev publikens stöd allt tydligare. När Wawrinka nu ställs mot hemmahoppet Tsonga kan han förmodligen förvänta sig samma behandling, där hans motståndare peppas frekvent under hela matchen.

Jo-Wilfried Tsonga kommer även han till matchen med en mycket fin turnering i bagaget, under vilken han slagit ut både Thomas Berdych och Kei Nishikori. Två spelare som tillhör den absoluta världseliten. 15-rankade Tsonga har aldrig lyckats vinna en Grand Slam, men har en finalplats från Australien Open 2008 som tyngsta merit i de sammanhangen. Frågan är om det här inte är sista chansen för fransmannen, vars karriär förmodligen redan peakat.

Hur som helt kan vi förvänta oss en lång och tät match mellan de båda, det är vi övertygade om. Inför mötet står det 3-3 i möten på ATP-touren och vi har gjort oss vana vid att båda lyckas ta set i matcherna. Det blir helt enkelt väldigt jämnt och inte sällan får vi njuta av åtminstone ett tiebreak. Den här gången tror vi på samma visa, inte minst med tanke på den fina formen som båda visat upp hittills.

Med tanke på den fullkomliga drömtennis som Stan Wawrinka visade upp i matchen mot Roger Federer kan vi inte annat än tro på schweizaren i den här matchen, även fall vi som sagt tror på en jämn historia. Det spel vi till slut bestämmer oss för är Wawrinka -3,5 game till 1,82 hos Unibet. Det är ett spel som borde sitta vid både 3-0 och 3-1, men som också är fullt rimligt vid 3-2. För den med än mer is i magen är -4,5 till 2,10 hos ComeOn också intressant, men den här gången väljer vi att ta det något säkrare alternativet.

Speltips:

Speltips:  Stan Wawrinka -3,5 game
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 13:00, fredag 5/6
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Jo-Wilfried Tsonga  2,85 comeon logo
0-3  3,50 betway logo
Stan Wawrinka  1,46 betsson logo
Över 39,5 game  1,84 unibet logo
Under 39,5 game  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: