Speltips Tunisien – Mali 12/1: Tidig avsparkstid

Martin Efvergren Publicerat: 11 januari 2022

I den tidiga matchen från de afrikanska mästerskapen ställs Tunisien mot Mali i den första gruppspelsmatchen. Matchen spelas onsdagen den 12 januari 2022 med avspark kl 14:00.

Tunisien – Mali

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De afrikanska mästerskapen 2021 i Kamerun är nu äntligen igång efter två inställda försök. De första gruppspelsmatcherna spelades i söndags. Nu riktar vi blickarna mot grupp F där Tunisien, Mali, Gambia och Mauretanien gör upp.

Tunisien kommer till det här mästerskapet efter att ha gjort ganska bra ifrån sig i Arab Cup som spelades i december. Där tog man sig ändå till finalen, i vilken man föll mot Algeriet efter avgörande på tilläggstid. På vägen dit slog man, bland annat, ut Egypten.

I VM-kvalet som spelades det gångna året vann man även sin kvalgrupp. På sex matcher tog man 13 poäng, vilket var två poäng bättre än tvåan Ekvatorialguinea.

I premiärmatchen i de afrikanska mästerskapen möter man nu ett Mali som också de vann sin grupp i VM-kvalet. De gick obesegrade genom sina sex matcher och vann gruppen med hela sju poängs marginal ner till tvåan Uganda.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fortsatt målsnålt

Förutsättningarna är jämna inför den här matchen. Hos spelbolagen gäller emellertid Tunisien som knappa favoriter då ett spel på att de vinner matchen ges till ett odds omkring 2.65.

Senast Tunisien och Mali möttes var i en träningsmatch i somras. Då vann Tunisien med 1-0. Senast de möttes i tävlingssammanhang var i gruppspelet i de afrikanska mästerskapen 2019. Det mötet slutade då 1-1.

Att det brukar bli målsnålt när afrikanska landslag möter varandra är en sanning som bekräftats i de inledande matcherna av den här turneringen. I skrivande stund har det bara gjorts mer än ett mål i en av sex spelade matcher.

Tunisien släppt bara in två mål på sina sex matcher i VM-kvalet medan Mali gick genom hela gruppspelet utan att släppa in ett enda mål. Båda lagen är starka sin defensiv och det är mycket som talar för att det här kommer att bli en väldigt jämn och tät batalj. Sannolikt kommer små marginaler att fälla avgörande och sannolikt kommer det inte att bli något målkalas.

Sammantaget gör detta att mitt spel på den här matchen blir att det kommer göras under 2 mål (asian handicap) till 1.74 gånger pengarna hos Expekt. Det innebär att vi får tillbaka insatsen om det görs två mål och vinner om det blir färre mål än två.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2 mål (asian)
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 14:00, onsdag 12 januari 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: