Speltips, Tyskland – Australien 25/3: Hur motiverade är tyskarna?

Spelbloggare Publicerat: 25 mars 2015

tyskland australien 25/3Tyskland tar emot Australien i en landskamp på Fritz Walter Stadium inför söndagens EM-kvalmatch mot Georgien. Satsas inte ända in i kaklet?

Stärkta av titeln i Asiatiska mästerskapen i januari, spelar Australien sin första träningslandskamp efter mästerskapet. Följde dem på nära håll och det är alltid en fröjd att se Australien; de viker aldrig ner sig, vill alltid bjuda publiken på underhållande fotboll och har faktiskt en relativt vass trupp, även om de saknar stora stjärnor i utländska klubbar.

Man kommer hit utan sin största profil Tim Cahill, skadad, och det är ett enormt avbräck. Därtill är försvararen Matthew Spiranovic borta. Annars är hela truppen hel och mot när Tyskland står som motståndare, har jag svårt att se de röra runt alltför mycket. Då hade det funnits mer passande motståndare att bjuda in till vals.

Sommarens världsmästerskap i Brasilien var en stor besvikelse och man trillade ur gruppspelet med tre förluster av tre möjliga. Man hade förvisso oflyt med lottningen – ställdes mot Chile, Holland och Spanien – men valde ändå att köra på med sitt riskfyllda och frejdiga anfallsspel – och blev rejält straffade för det. Även om filosofin sitter i ryggraden, förmodar jag att mästerskapet lämnades med en del lärdomar. Mot Tyskland, med sitt raka och effektiva spel, vore det förödande att blotta sig såsom de gjorde då.

Bara gjort minst tre i 1/8 senaste

Tyskland gjorde ett fantastiskt VM och vann full rättvist. Rätt tajmat har en del av de äldre herrarna nu lämnat landslaget till plats för yngre, lovande förmågor. Philipp Lahm och Miroslav Klose är två av de som tackat för sina tjänster och hädanefter lägger allt fokus på respektive klubblag.

Maskineriet också har visats hacka i kvalet. Man inledde med en inte helt övertygande 2-1-vinst mot Skottland, därefter blev det förlust mot antagonisten Polen, kryss mot Irland – och precis innan uppehållet en seger med ”bara” 4-0 mot Gibraltar, som exempelvis torskade med 0-7 mot både Polen och Irland. Alla tveksamma prestationer. Verkar ta lite tid att landa på fötterna efter VM-succén.

Under söndagen väntar, som nämnt, en extremt viktig bortamatch mot Georgien och vi kan räkna med mycket rotation och att de viktigaste pjäserna får sparsamt med speltid för att minimera risken för trötta ben och skador. Värt att påpeka är även att spelarna från Bayern München hade match så tidigt som i söndags. Handlar mest om att värma kostymen nu.

I bara en av Tysklands åtta senaste träningsmatcher har fler än två mål gjorts och Tyskland under 2,5 mål ser jag som ett kanonbra spel till dubbelt betalt.

Som sidospel testas krysset till 7,50x.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Tyskland 1,18 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 7,50 betway logo 500 kr
Australien 17,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,75 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,50 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Tyskland under 2,5 mål
Oavgjort
Odds: 2,00 / 7,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:30, 25/3
TV:  viasatfotboll logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson