Speltips, Tyskland – Polen 4/9: Rival- och toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2015

Världsmästarna Tyskland bjuder in rivalen och gruppettan Polen till Frankfurter Volksbank Stadion och då undrar vi om värdens favoritskap inte blivit lite överdrivet stort.

Ett av de mest infekterade landslagsmötena någonsin – de utspelas mellan Tyskland och Polen. Den politiska historien har satt sina spår och även om det är mer vänskapligt nu – är det extremt mycket som står på spel; inte bara av rivaliteten nu, utan också för läget i gruppen.

Grupp D toppas, föga förvånande, av Polen med resultatraden 4-2-0. Strax bakom, bara en pinne, är Tyskland. Sannolikt blir det just dessa två som plockar första- respektive andraplatsen, vilka leder direkt till EM – men Skottland och Irland jagar fortfarande häck i häl. Biljetterna är alltjämt en bra bit borta för båda parter. Framförallt eftersom de nämnda konkurrenterna väntas plocka treor i sina matcher som spelas parallellt med denna, är det en oerhört betydande trea på spel.

Handikappspelas

Det tyska favoritskapet har utan tvekan blivit för stort här. Var inför kvalet lite tveksam till Polens kvalitéer – att de eventuellt tappat en del – men hittills har de bevisat motsatsen och man ser oerhört intressanta ut; spelar en fantastisk offensiv fotboll och defensiven är stabil. Målskillnaden talar sitt tydliga språk: 20-3.

Historiskt har Tyskland alltid varit Polens övermän i fotbollens värld och inbördesstatistiken är förkrossande, men det börjar hända saker; det omvända mötet här i kvalet vann Polen med 2-0 efter en solid prestation och de två matcherna dessförinnan slutade båda oavgjort. Förvisso vänskapsmatcher, men ändå.

Tror på en hyfsat jämn batalj, även om Tyskland såklart kommer vara spelförande inför hemmapubliken. Skiljer absolut ett snäpp, men det är oklart om den tyska bakfyllan efter förra sommarens världsmästerskap är över och Polen ser, som nämnt, extremt intressanta ut för tillfället. Skrällmöjligheten – stor.

Råder vissa trupp-problem för Polen, som har exempelvis försvararen Pazdan out. Detta till trots – 1,30-6,00-11,00 på 1×2-marknaden är inte befogade siffror och Polen spelas med +1,5 mål (asian handicap) till dubbelt betalt hos Titanbet. Tveklösa värdesiffror.

Speltips:

Speltips: Polen +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 4/9
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Tyskland 1,30 williamhill logo
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Polen 11,00 unibet logo
Över 2,5 mål 1,62 betway logo
Under 2,5 mål 2,45 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: